Mai multe ştiri online:

Procesiune cu moaștele Sf. Constantin cel Mare, pe străzile Constanței

Ştire online publicată Sâmbătă, 20 Mai 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
În fiecare an, sărbătoarea Sf. Mari Împărați și întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa, Elena, prilejuiește constănțenilor cinstirea ocrotitorilor lor spirituali. Astfel, sâmbătă, de la ora 16, Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va conduce o procesiune cu moaștele Sf. Constantin cel Mare, aduse de la mânăstirea Sf. Nicanor Zavordas, din Mitropolia de Grevena a Greciei, de către o delegație condusă de starețul către acestei mânăstiri, Arhim Serafim.

Procesiunea va pleca de la Catedrala Arhiepiscopală spre biserica „Sf. Împărați - I” din Constanța, pe strada Arhiepiscopiei, bulevardul Regina Elisabeta, strada Termele Romane, strada Traian, strada Mircea cel Bătrân, bulevardul Mamaia, strada Mihai Viteazu, strada Călugăreni, strada Ștefan Mihăileanu, până la biserica „Sf. Împărați - I”.

De asemenea, duminică, de la ora 9, la biserica „Sf. Împărați - I”, IPS Teodosie va săvârși Sfânta Liturghie Arhierească alături de IPS Nikiphoros, Mitropolit de Amorion, Grecia.

Sf. Mari Împărați și întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa, Elena, sunt primii împărați creștini și, totodată, protectori ai creștinismului, care se sărbătoresc în ziua mutării la Domnul a Sfântului Împărat Constantin (21 mai, anul 337). Sunt socotiți „Mari și întocmai cu apostolii” deoarece s-au făcut remarcați prin mari fapte care au susținut activ creștinismul.

În cei 31 de ani de glorioasă domnie a împăratului Constantin, istoria consemnează și alte merite importante, printre care întemeierea Imperiului Roman creștin de Răsărit, devenit ulterior Imperiul Bizantin și întemeierea capitalei acestuia, în anul 330, cetatea Constantinopol, actualul oraș Istanbul.

În țara noastră, numeroase locașuri de cult poartă hramul Sf. Împărați. Printre acestea se numără Catedrala Patriarhală din București, bisericile „Sf. Împărați Constantin și Elena” din Constanța (trei la număr) și Mânăstirea „Sfânta Elena de la Mare”, de lângă localitatea Costinești. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
sambata, 23 martie Foto : Cine este judecătoarea decedată în accidentul de sâmbătă 9530 vizite, 0 comentarii Cine este judecătoarea decedată în accidentul de sâmbătă
Sport
sambata, 23 martie Foto : Doliu în sportul constănțean. A murit un mare arbitru 6193 vizite, 0 comentarii Doliu în sportul constănțean. A murit un mare arbitru
Actual
marti, 19 martie Foto : Român "angajat" ca sclav personal pentru fiul unui milionar din Anglia 5297 vizite, 0 comentarii Român "angajat" ca sclav personal pentru fiul unui milionar din Anglia
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.537 secunde