Probele scrise triază viitorii studenți de la "Ovidius"

221
Probele scrise triază viitorii studenți de la

Articole de la același autor

Și în acest week-end, la Universitatea "Ovidius" se primesc dosare la facultățile care organizează admitere pe bază de probe de concurs, fie scris, oral, probă practică sau vocațională, luni, 20 iulie, fiind ultima zi. Așadar, candidații se pot înscrie și sâmbătă, 18 iulie, respectiv duminică, 19 iulie, dar între orele 9-12.

Pentru domeniile de studiu la care admiterea se face pe bază de concurs de dosare, înscrierile continuă până vineri,

24 iulie. De menționat faptul că admiterea la studiile universitare de masterat se încheie în luna septembrie, după a doua sesiune de înscrieri.

Conform datelor centralizate, cele mai multe dosare erau depuse la Facultatea de Medicină (555), unde era și o impresionantă coadă vineri. În topul celor mai căutate facultăți urmează Medicina dentară (364), Științe economice (357), Psihologie și științele educației (247), Farmacie (194), Științe ale naturii și științe agricole (184), Drept și științe administrative (161), Matematică și informatică (130), Științe aplicate și inginerie (126), Litere (117), Educație fizică și sport (86), Construcții (52) Istorie și științe politice (42), Inginerie mecanică, industrială și maritimă (42), Teologie (33), Arte (24).

Așadar, până la această oră, pentru cele 1.375 de locuri fără taxă pentru învățământ cu frecvență, 2.605 locuri cu taxă pentru învățământ cu frecvență, 2.714 dosare.

Sesiunea de examene scrise se deschide cu Facultatea de Medicină, miercuri, 22 iulie, când este programată susținerea probei scrise de concurs la specializările Medicină, Asistență medicală generală. Urmează, joi, 23 iulie, candidații la Facultatea de Farmacie, iar vineri, 24 iulie, concursul pentru programul de studii Medicină dentară, de la Facultatea de Medicină dentară.

Tot vineri, 24 iulie, la Facultatea de Teologie, pentru specializarea Teologie Pastorală, se va susține test tip grilă, la disciplina Teologie dogmatică ortodoxă, care va fi notat cu 50% din media examenului de admitere; media examenului de bacalaureat însemnând restul de 50%. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2296 secunde