Prin ce aventuri trec iezii neascultători de la teatru

191
Prin ce aventuri trec iezii neascultători de la teatru - princeaventuritreciezii1-1550526121.jpg

Articole de la același autor

Istoria cunoscută a caprei și a celor trei iezi năzdrăvani va poposi joi, 21 februarie, de la ora 10.00 și la Teatrul de Tineret și Copii "Căluțul de Mare" din Constanța. Firul poveștii se deapănă ușor de către actori, care le arată tuturor ce pățesc copiii care nu-și ascultă părinții. Piesa este regizată de Gabriel Apostol, scenariul este semnat de Cristian Pepino, scenografia de Daniela Drăgulescu, iar muzica de Dan Bălan. 


În spectacol își fac apariția, rând pe rând lupul cel viclean, găinile, cocoșul, fierarul, ieduții.

Spectacolul se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între trei și zece ani, durează 55 de minute și nu lasă deloc un gust amar așa cum se întâmplă citind povestea lui Ion Creangă. Gabriel Apostol, semnatar al scenariului și regiei spectacolului inspirat din povestea lui Creangă, reușește să creeze un spectacol de vioiciune, cânt, dans și umor.

Ca urmare, morala poveștii este clară: "după faptă și răsplată". 


Aici, iezii neascultători și obraznici sunt păcăliți și înghițiți de crudul, perfidul și lacomul lup, iar maleficul lup este pedepsit și aruncat în foc de înțeleapta și iubitoarea mamă capră, ajutată de iedul ei cel mic, harnic și cuminte.

Finalul spectacolului îi aduce la viață pe iezi, dar și pe găinile înghițite de lup, spre încântarea și bucuria tuturor spectatorilor care părăsesc sala de spectacol încântați că răul a fost pedepsit, iar tristețea și suferința sunt dominate de vioiciune. (M.Ș.)



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4808 secunde