Primul film de artă filmat în 3D, la Cityplex

561
Primul film de artă filmat în 3D, la Cityplex - pina3d-1315757442.jpg
Vineri, Cityplex a găzduit spectacolul de gală al primului film de artă filmat în 3D. Documentarul PINA aduce în prim plan o personalitate a dansului modern, Pina Bausch.
PINA este un omagiu pentru cea care a fost balerină, coregrafă, profesoară de balet și director artistic al Operei și Baletului din Wuppertal, adus de Wim Wenders.
Regizorul german îi poartă pe spectatori printr-o călătorie cinematografică într-o dimensiune a mișcării. Cadrele filmate surprind dansatori pe scenă, prin orașul Wuppertal și prin împrejurimile locului.
Pina Bausch și-a pus amprenta asupra baletului contemporan prin consacrarea unui stil propriu coregrafic, definit ca balet-teatru. Atracția dintre femeie și bărbat, imposibilitatea de a comunica, alienarea, sunt teme regăsite în spectacolele sale.
Opera sa i-a inspirat și pe alți mari artiști. De exemplu, drama "Hable con ella" în regia lui Pedro Almodovar, deținătoare a premiilor Oscar pentru Cel mai bun scenariu adaptat sau Globul de Aur pentru Cel mai bun film străin au avut la bază ideea promovată de Pina Bausch.
Filmul PINA a fost încununat cu premiul pentru Cel mai bun documentar acordat producătorilor Gian-Piero Ringel și Wim Wenders și casei de producție Neue Road Movies. De asemenea a primit nominalizare la categoria Cea mai bună regie pentru Wim Wenders în cadrul Premiilor Filmului German.
Proiecția de gală, care a avut loc la Cityplex, a fost precedată de o scurtă reprezentație de balet, susținută de balerinii Teatrului Național de Operă și Balet Oleg Danovski.
Ansamblul de balet din Constanța a avut chiar reprezentații pe scena Operei și Baletului din Wuppertal, la care nu de puține ori însăși Pina Bausch a asistat.
Documentarul PINA va rula la Cityplex până pe 22 septembrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 Septembrie 2011
Stire din Monden : Care este marea pasiune a lui Al Pacino
Pagina a fost generata in 0.2344 secunde