Primele zile din Festivalul „Primăvara artelor”

392
Primele zile din Festivalul „Primăvara artelor” - ovidius-1615309407.jpg

Articole de la același autor

Facultatea de Arte a Universităţii Ovidius din Constanţa (UOC) organizează, în perioada 1 martie – 30 aprilie 2021, prin Centrul de Cercetare știinţifică și Creaţie artistică „Euxin”, cea de-a XIII-a ediție a Festivalului „Primăvara artelor”. Primul eveniment programat este workshopul intitulat „Redescoperim muzeul”, care se va desfășura miercuri, 10 martie 2021, de la ora 13.00, la Muzeul de Artă Constanţa. 
„Scopul acțiunii este de a valorifica fenomenul reproducerii după mari maeștri, utilizat cu scop didactic de-a lungul vremii și care s-a perpetuat în marile muzee ale lumii. Această practică este o tradiție veche, devenită recurentă în epoca modernă, prin care artiștii în formare analizează marile capodopere artistice, replicând compoziții, tehnici și experimentându-le într-un mod personal. Pe de o parte, această practică reprezintă un exercițiu necesar în ceea ce privește deprinderea meșteșugului artistic, pe de alta, aduce o importantă contribuție la educația estetică”, a declarat decanul Facultății de Arte, prof. univ. dr. Daniela Vitcu. 
Joi, 11 martie 2021, festivalul continuă cu workshop-ul „Modele orientale în pictura interbelică românească”, la care vor participa masteranzii anului al II-lea de la specializarea Educația Vizuală prin Studiul Peisajului și Figurii, coordonați de lect. univ. dr. Lelia Rus-Pîrvan, lect. univ. dr. Cristina Gelan și conf. univ. dr. Sînziana Romanescu. Evenimentul va avea loc începând cu ora 10.00, la Muzeul de Artă din Constanţa.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6917 secunde