Primăria Constanța premiază elevii de 10 la Bacalaureat și profesorii lor

Ştire online publicată Marţi, 25 Iulie 2017. Autor: Carmen MOCANU
Primarul Constanței, Decebal Făgădău, a transmis, ieri, că anul acesta s-a bucurat când a constatat că rata promovabilității la Bacalaureat, la nivel național, a crescut de la aproximativ 60% în 2016, la 76,78% în 2017. El a adăugat că îi felicită pe cei 2.163 de elevi constănțeni care au promovat examenul, iar celorlalți le transmite să nu renunțe și să încerce până vor reuși.

„În mod special, îi felicit pe cei patru elevi care au obținut media 10, respectiv Frîncu A.M. Ioana și Popa M. Vlad, de la Colegiul Național «Mircea cel Bătrân», Nastor I. Iuliana Oana și Pernici N. Andreea, de la Liceul Teoretic «Ovidius». Sunt mândru de faptul că, exceptând cinci licee din București, cele două licee constănțene mai sus menționate se situează pe primele două locuri în topul instituțiilor de învățământ din țară, ca rată de promovabilitate raportată la calificative obținute de elevi. Le mulțumesc tuturor profesorilor care au contribuit la acest rezultat pozitiv pentru învățământul constănțean, cu precădere cadrelor didactice care au pregătit elevii de 10, respectiv Cârligeanu Anca Evelina (limba și literatura română), Constantinescu Gabriela și Frecuș Viorica (matematică), Munteanu Doina și Popescu Adriana (biologie), de la Colegiul Național «Mircea cel Bătrân» și Paliuc Paula și Holban Adina (limba și literatura română), Mihai Bogdan și Măciucă Monica (matematică), Ignat Camelia și Gheorghe Mirela (biologie), de la Liceul Teoretic «Ovidius»”, a spus primarul Decebal Făgădău.

În acest context, șeful administrației locale din Constanța a precizat că, în ședința Consiliului Local de la finele acestei luni, va propune premierea elevilor și profesorilor mai sus menționați, însă nu a dezvăluit, deocamdată, cu ce sume de bani.

În plus, Făgădău i-a îndemnat pe toți absolvenții de liceu să aleagă cu încredere una dintre universitățile constănțene: Universitatea „Ovidius”, Universitatea de Marină Civilă sau Academia Navală „Mircea cel Bătrân”.

„Am convingerea că nu numai liceele, ci și universitățile noastre sunt în topul celor naționale”, a mai spus primarul Decebal Făgădău.

v v v

Și Guvernul va premia elevii merituoși. Zilele trecute, reprezentanții Guvernului au supus dezbaterii publice un proiect de hotărâre prin care elevii care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat să fie premiați cu câte 3.000 lei, stimulente urmând să primească și absolvenții de gimnaziu cu nota maximă la Evaluarea Națională.

Potrivit expunerii de motive, în acest an, 137 absolvenți de liceu au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017, iar 497 absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media 10 la Evaluarea Națională.

„Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 1.000 de lei fiecărui absolvent al clasei a VIII-a care a obținut media 10 la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a - 2017. Se aprobă acordarea de stimulente financiare în valoare de 3.000 de lei fiecărui absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017”, se menționează în proiectul Executivului.

Sumele necesare acordării acestor stimulente financiare se vor aloca din bugetul aprobat pe anul 2017 Ministerului Educației Naționale. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 10 decembrie Foto : DESCOPERIRE MACABRĂ! PICIOR DE OM, CARBONIZAT, GĂSIT LA CONSTANȚA 65841 vizite, 0 comentarii DESCOPERIRE MACABRĂ! PICIOR DE OM, CARBONIZAT, GĂSIT LA CONSTANȚA
Social
joi, 13 decembrie Foto : Diseară se închide Târgul de Crăciun din Piața Ovidiu 3784 vizite, 0 comentarii Diseară se închide Târgul de Crăciun din Piața Ovidiu
Sănătate
miercuri, 12 decembrie Foto : Tratament salvator la Spitalul de Urgență Constanța! 3260 vizite, 0 comentarii Tratament salvator la Spitalul de Urgență Constanța!
Cultură-Educație
luni, 10 decembrie Foto : Dispare Inspectoratul Școlar Județean? "Sunt asfixiați de birocrație" 1970 vizite, 0 comentarii Dispare Inspectoratul Școlar Județean? "Sunt asfixiați de birocrație"
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7857 secunde