Prima probă de bacalaureat, primul eliminat pentru tentativă de fraudă

362
Prima probă de bacalaureat, primul eliminat pentru tentativă de fraudă - bac201710-1496767197.jpg

Articole de la același autor

O absolventă de la "Pedagogic" a ratat tot examenul pentru că a fost prinsă cu telefonul la ea, în timpul examenului


Fără emoții prea mari, cu zâmbetul pe buze și tobă de literatură, absolvenții de clasa a XII-a au intrat ieri în focurile bacalaureatului. 


Prima probă, cea orală la limba și literatura română, notată doar cu calificative, a marcat și primul eliminat de la această sesiune. O elevă de la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" a fost prinsă cu telefonul la ea și a fost scoasă din examen, fără a mai putea susține și celelalte probe.


"Candidata a fost eliminată de la proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română pentru tentativă de fraudă. Conform metodologiei de organizare a examenului de bacalaureat, candidații care au fost eliminați de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare și sunt declarați eliminați din examen", a explicat prof. Cristina Ivan, inspectorul de limba și literatura română din cadrul ISJ Constanța.


Astăzi continuă proba pentru cei care sunt mai la coada catalogului, după care, de vineri, 9 iunie, începe evaluarea competențelor digitale. La nivelul județului Constanța, au fost desemnate 51 de centre de examen de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Su-biectele pentru prba orală la limba română sunt elaborate de către Centrul Național de Evaluare și Examinare și cuprind texte literare, nonliterare și itemi corespunzători drescriptorilor competențelor din programele pentru bacalaureat. Pentru elaborarea răspunsurilor, se acordă fiecărui candidat câte 15 minute, iar pentru susținerea acestora în fața comisiei, câte 10 - 15 minute.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8118 secunde