€ 4.7601
£ 5.3997
$ 4.2518

Mai multe ştiri online:

Prichindeii de la Liceul "Lucian Blaga", în "Călătorie în Lumea Banilor"

Ştire online publicată Joi, 06 Decembrie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Elevii claselor primare de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga” Constanța au participat la o provocatoare „Călătorie în lumea banilor”, alături de reprezentantele unei bănci românești renumite.

Activitatea de educație financiară, care are loc în săptămâna „Școala Altfel” pentru clasele primare, a fost una interactivă și pe înțelesul prichindeilor. Pornind de la întrebarea dacă banii au existat dintotdeauna, copilașii au aflat că banii nu existau la începuturi și oamenii foloseau trocul, adică schimbul de produse. De aici a apărut provocarea creativă pentru cei mici de a face un troc, iar regula trocului să fie ca acest schimb să fie echitabil pentru ambele părți implicate.

Mai departe, elevilor li s-au prezentat monedele și bancnotele naționale, dar și ale altor țări. Următorul popas a fost la răspunsurile la întrebările „Ce cumpărăm cu banii?”, „Ce tipuri de bunuri și servicii avem?”, „Suntem chibzuiți cu banii?”, „Cum ne îndeplinim visurile?”, „Ce venituri și cheltuieli poate avea familia mea?”, „Ce obiective financiare putem avea?”. În urma dialogului constructiv și interactiv a rezultat o concluzie din partea micilor călători în lumea banilor: dacă sunt chibzuiți cu banii, trebuie să pună bani deoparte pentru a își putea îndeplini visurile.

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7276 secunde