Președintele UAPR expune la Constanța

97
Președintele UAPR expune la Constanța - presedintele3-1440435320.jpg

Articole de la același autor

Petru Lucaci, pictorul care conduce Uniunea Artiștilor Plastici din România (UAPR) de cinci ani, a pregătit o expoziție constănțenilor intitulată "Dressing the Body". Constănțenii vor putea admira expoziția până pe 17 septembrie la parterul Muzeului de Artă din Constanța, cu lucrările artistului de mari dimensiuni, unde albul și negrul predomină.

Petru Lucaci s-a născut la Arad în anul 1956, iar în prezent locuiește în București. În anul 1982 a absolvit cu diplomă de merit Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" din București, iar din 2006 este doctor în arte vizuale. În momentul de față este președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România, conferențiar la Universitatea de Arte din București și director al revistei "Arta".

Are un bogat portofoliu, punându-și semnătura pe 40 de expoziții personale. Petru Lucaci are peste 250 de participări la expoziții colective și de grup, în țară și peste hotare. De-a lungul carierei, artistului a primit mai multe distincții, care-i confirmă talentul. Primește premiul pentru Pictură și precum și Ordinul Meritul Cultural oferit de președintele României în 2004, premiul pentru Excelență al UAPR în anul 2006 și premiul pentru Arte Vizuale de la Ministerul Culturii în anul 2007.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2696 secunde