Președintele Camerei de Comerț, Mihai Daraban a susținut o conferință la Universitatea "Andrei Șaguna"

164
Președintele Camerei de Comerț, Mihai Daraban a susținut o conferință la Universitatea

Articole de la același autor

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban a susținut o conferință la Universitatea "Andrei Șaguna" (UAȘ) în cea de-a doua zi a Sesiunii de Comunicări Științifice a Studenților și a Cadrelor Didactice. Sesiunea se desfășoară anual și a ajuns la ediția a XXV-a, antrenând o mare parte a studenților și a cadrelor didactice șaguniste într-o activitate științifică ce are în fiecare an rezultate tot mai bune. 


De zece ani, de la aderarea României la Uniunea Europeană, programarea evenimentului științific în jurul datei de 9 Mai a avut rolul de a celebra ziua Uniunii Europene. Pe parcursul a două zile – 11 și 12 mai – atât studenții cât și profesorii de la cele patru facultăți ale UAȘ au avut prilejul de a-și prezenta cele mai însemnate lucrări, care reflectă preocupări de cercetare în domeniul specializării lor. De asemenea, li s-a oferit prilejul de a se întâlni și cu practicieni din diverse domenii, care să le lărgească orizontul cunoașterii.


Joi, 11 mai 2017, după deschiderea festivă, în plen, a sesiunii, au avut loc decernări de diplome pentru Voluntarul UAȘ al anului și pentru absolvenții cursurilor de prim ajutor. 


Un alt reper important al sesiunii a fost deschiderea urnei în care studenții au introdus voturile lor pentru cele mai apreciate cadre didactice, la finalul unui tradițional exercițiu democratic. Acesta este mereu un moment emoționant pentru profesori, care află către cine s-au îndreptat cele mai multe voturi pozitive ale studenților, clasificându-se astfel drept "Cei mai apreciați profesori șaguniști ai anului". 


Atelierul de lucru cu tema "România și UE în viziunea studenților Erasmus" a marcat un deceniu de istorie comună a României și Uniunii Europene și tot atâția ani de când primul student șagunist a beneficiat de studii în străinătate, cu ajutorul programului european Erasmus, la care UAȘ a aderat. 


Studenții și-au continuat prezentarea lucrărilor pe secțiuni și vineri, 12 mai, activitățile continuând cu un deosebit de important eveniment științific, conferința "România și investițiile străine", susținută de președintele CCIR, Mihai Daraban. 


Cu o clarviziune ce îi este proprie, Mihai Daraban a prezentat unui auditoriu foarte receptiv o panoramă necosmetizată a economiei românești, accentuând asupra importanței capitalului străin și arătând care sunt greșelile guvernărilor și căile ce ar trebui urmate pentru optimizarea situației capitalului autohton.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.7069 secunde