Preșcolarii constănțeni învață de mici tradițiile populare

98

Articole de la același autor

Grădinița cu program prelungit "Steluțele Mării" din Constanța a des-fășurat prima etapă a Proiectului educativ "Multiculturalitate și diversitate pe plaiuri dobrogene", care a constat într-un Concurs de fotografie intitulat "Costume populare și obiecte de artă populară tradițională".

15 unități de învățământ din orașul și județul Constanța au trimis peste 100 de fotografii în care preșcolari și elevi din clasele pregătitoare au încercat să transmită, prin tehnica fotografiei, frumusețea costumelor populare, a obiectelor de artă populară tradițională, dar și meserii practicate de străbuni.

Zilele trecute, a avut loc jurizarea fotografiilor expuse la Palatul copiilor Con-stanța, de către un juriu format din reprezentanți ai partenerilor implicați în proiect, respectiv Inspectoratul școlar Județean, Palatul copiilor, Muzeul de artă populară, Casa Corpului Didactic Constanța. Rezultatele vor fi postate pe Forum-ul ISJ.

În luna mai 2015, la Palatul copiilor va avea loc a II-a etapă a proiectului, care va consta de data aceasta într-un Concurs de dansuri tradiționale și ale etniilor din Dobrogea - secțiunea I și inter-pretarea de cântece populare românești și ale etniilor dobrogene la secțiunea a II-a. În afara concursului vor fi și ateliere de lucru (obiecte de artă populară românească și specifică etniilor dobrogene), expoziție de artă culinară, o paradă de costume populare și etnice. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.822 secunde