Presa din România, în doliu. A murit un celebru jurnalist

244
Presa din România, în doliu. A murit un celebru jurnalist - cande-1458399963.jpg

Articole recomandate

Lingvistul și jurnalistul Șerban Iliescu, unul dintre primii angajați ai postului public de radio după căderea regimului comunist, a încetat din viață, sâmbătă, anunță Radio România, scrie dcnews.ro

Absolvent al Facultății de Limbi Străine a Universității București, lingvist și jurnalist, el a fost printre primii redactori angajați la Radio România după 1989.

Lingvist de formație, Șerban Iliescu a lucrat în radio din 1990, mai întâi la Știri și apoi, din 1993, la propunerea lui Eugen Preda - primul director general al Radioului după Revoluție - a început să realizeze "Ghidul de exprimare corectă" și apoi "Minutul de limbă română".

A absolvit Facultatea de Limbi Străine – Secția Franceză – Engleză din cadrul Universității București, promoția 1981.

În perioada regimului comunist, a fost profesor de limba franceză la Vicovu de Sus (județul Suceava), apoi traducător, mai întâi la combinatul de la Giurgiu și apoi la Întreprinderea de Mecanică Fină București, până în iulie 1990, când a intrat în radio.

În anul 2003, Consiliul Național al Audiovizualului i-a acordat lui Șerban Iliescu un premiu pentru cultivarea limbii române, activitate pe care a susținut-o zilnic, în cei 23 de ani de difuzare a rubricii sale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 19 Martie 2016
Stire din Cultură-Educație : Dan Puric, despre "Sufletul românesc"
Pagina a fost generata in 1.0361 secunde