Preoții, în procesiune prin județ. "Nu trebuie să ne pierdem credința"

309
Preoții, în procesiune prin județ.

Articole de la același autor

Dacă autoritățile au încercat să sensibilizeze, săptămâna trecută, populația, prin redarea Imnului Național al României pe spațiul public, Arhiepiscopia Tomisului a desfășurat o acțiune similară pentru creștini, printr-o procesiune cu caracter privat prin județul Constanța. Scopul acțiunii a fost chemarea conștiinței creștine la rugăciune înaintea lui Dumnezeu, așa cum a făcut dintotdeauna Biserica în situații grave de epidemii și pandemii, care au amenințat viața oamenilor.

Astfel, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, însoțit de slujitori bisericești, a purtat prin județ moaștele Sf. Mare Mc. Doctor fără de arginți Pantelimon, ale Sf. Mc. Epictet și Astion, ale Sf. Ier. Nectarie, precum și icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Axionița, copie de la Sf. Munte Athos, aflată în catedrala arhiepiscopală, pe traseul Constanța, Năvodari, Lumina și Hârșova.

În cursul zilei de ieri, fețele bisericești au continuat să îndemne lumea la credință, la Cernavodă, Medgidia, Techirghiol și Mangalia. Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Tomisului, în sudul județului, Arhim. Andrei Tudor, exarh al mănăstirilor și starețul mănăstirii Dervent a purtat în procesiune Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Dervent și moaștele Sf. Mc. Epictet și Astion, pe traseul Dobromir, Șipote, Cobadin, Ciocârlia, Adamclisi, Băneasa. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5433 secunde