Premiu pentru Biblioteca Municipală din Medgidia

221
1

Articole recomandate

În cadrul Galei de Decernare a Premiilor Telecentre Europe 2016 desfășurată, recent, la Primăria Ghent (Belgia), proiectul Bibliotecii Municipale Medgidia Filiala Nord "Digital Storytelling Bridge Between Generations" - "Poveștile digitale punte între generații" a fost declarat câștigător și premiat cu cea mai înaltă distincție - Premiul I - la categoria Best Practice. 


Telecentre Europe este o asociație care coordonează proiecte, programe și campanii care ajută oamenii să dobândească compe-tențe informatice și să utilizeze tehnologia informației. 


Povestirea digitală este arta de a spune o poveste folosind instrumente bazate pe calculator. Prin intermediul acesteia, participanții pot descrie și împărtăși cu ceilalți experiențele, interesele, hobby-urile lor, ceva despre care sunt pasionați. Atelierul a fost organizat pentru tineri și seniori, care au lucrat împreună foarte bine, ca o echipă, chiar dacă între cele două categorii a fost o foarte mare diferență de vârstă. Acest tip de practică permite prezervarea identității culturale digitale a comunităților, alfabetizarea digitală și incluziunea digitală a grupurilor vulnerabile. 


Conferința anuală a Telecentre Europe este punctul de întâlnire al organizațiilor din întreaga Europă care lucrează în domeniul responsabilizării și incluziunii digitale. Prin dezbateri, ateliere și discuții, evenimentul și-a propus să stabilească prioritățile între muncă și competențe digitale pentru facilitarea angajării tinerilor, antreprenoriat, competențe digitale în educație, precum și învățarea pe tot parcursul vieții.


Comentează știrea

Adam
12 octombrie 2016
"Protejarea" numelor...

Deontologie profesională în suferintă: lipsa numelor de laudat cistigătoarelor mentionatului premiu. Bine ca sint date, in alte articole, numele fruntaselor de pe Soseaua de Centura. Sau poate e vorba doar de un mimetic misoginism donaldotrumpian...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3632 secunde