Premii pentru elevii Seminarului Teologic

193
Premii pentru elevii Seminarului Teologic - premii2-1555331872.jpg

Articole de la același autor

În week-end-ul care tocmai ce s-a încheiat, au avut loc prezentarea și evaluarea portofoliilor tinerilor implicați în Concursul Național Catehetic "Hristos: sufletul satului meu", precum și premierea elevilor din cadrul Seminarului Teologic Ortodox "Sf. Cuv. Dionisie Exiguul" înscriși la Concursul Național de Folclor "Tradiție și spiritualitate în satul românesc".

Potrivit reprezentanților Arhiepiscopiei Tomisului, acțiunea este dedicată "Anului Omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari)". Ambele competiții sunt organizate de către Patriarhia Română în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale.

Dacă primul se adresează copiilor participanți la grupele catehetice din parohiile înscrise în Programul Național "Hristos împărtășit copiilor", preoților coordonatori de grup catehetic, profesorilor de religie și altor educatori creștini, cel de-al doilea presupune implicarea elevilor din seminariile și liceele teologice ortodoxe de pe cuprinsul Patriarhiei Române.

"Școala s-a format în tinda bisericii și a rămas o prelungire a tindei bisericii, chiar și în organizarea ei actuală. Tradițiile și obiceiurile românești au o savoare aparte, unică și dacă nu vom înțelege la timp valoarea inestimabilă a acestor nestemate, ce dau mărturie de unitatea noastră de neam și credință, și vom asista nepăsători la felul în care fenomene precum globalizarea și secularizarea le devalorizează, atunci propria identitate va fi devalorizată", a declarat IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Precizăm că cele mai bune lucrări vor fi premiate pe 21 mai, de către Patriarhul României, la Catedrala Patriarhală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.492 secunde