Premii pentru copiii Constanței, la Concursul Internațional pentru micii pianiști

627
Premii pentru copiii Constanței, la Concursul Internațional pentru micii pianiști - premiipentru1-1542556335.jpg

Articole de la același autor

Municipiul Constanța a găzduit, zilele trecute, o nouă ediție de succes a concursului International Competition Festival for Young Pianists. Competiția a reunit 33 de tineri artiști. Concurenții din București, Timișoara, Cluj, Iași, Botoșani, Bacău, Craiova, Ploiești, Constanța și din Republica Moldova au obținut peste 25 de premii la diverse categorii de vârstă.

Căutând dincolo de pretextul unei competiții, confirmarea muncii, a propriei valori, rezultatele obținute sunt un indicator al succesului, bucuria concurenților fiind sporită de faptul că au primit premiile chiar din partea membrilor juriului, care s-au declarat impresionați de evoluțiile pe care le-au avut copiii și adolescenții.

Colegiul Național de Arte "Regina Maria" se poate lăuda cu 10 premii importante. Eleva Irisa Maria Georgiana Filip, îndrumată de prof. Marina Dunărințu, a câștigat premiul întâi, eleva Inya Maria Cutova, îndrumată de prof. Ioan Caruțiu, a câștigat premiul al doilea, iar Andreea Silvestru, îndrumată de prof. Nicoleta Heroiu, Andrei Iustin Neagu, îndrumat de prof. Daniela Gardon, Mihnea Ștefan Năstase și Rebeca Christiana Dășanu, îndrumați de prof. Alina Deleanu, au obținut premiul al treilea. De asemenea, au primit mențiune elevii Robert Maximilian Moga și Irina Ana Maria Rusu, îndrumați de prof. Inga Dășanu, Alexandra Sariu, îndrumată de prof. Rodica Mihai, și Teodor Cristian Spînu, îndrumat de prof. Alina Deleanu.

Dincolo de includerea Colegiului Național de Arte "Regina Maria" în galeria inițiatorilor de concursuri naționale și internaționale, acest eveniment a fost o oportunitate pentru confirmarea valorii elevilor și profesorilor de la specializarea pian.

"Tinerii artiști au privit acest concurs ca pe o experiență din care pot învăța cum să devină mai buni și ne-au asigurat de participarea la edițiile următoare", a declarat directorul adjunct al colegiului, prof. Carmen Chilea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3705 secunde