Premii importante pentru mirciștii participanți la a XIX-a ediție a Concursului „Marco e Alberto Ippolito”

1434
Recent întorși din Italia (Reggio-Calabria), unde au participat la cea de-a XIX-a ediţie a Concursului Internaţional de Creaţie „Marco e Alberto Ippolito”, elevii mirciști își fac cunoscut astăzi palmaresul în sala de festivități „Gheorghe Coriolan”.

Eveniment cultural de tradiție în agenda de manifestări educaționale a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”, festivitatea de premiere a concursului a fost găzduită în 2018 și 2019 și de prestigioasa instituție constănțeană.



De data aceasta, în ciuda condiţiilor dificile datorate crizei sanitare, organizatorii italieni au reușit să readucă în inimile tuturor speranţa normalităţii, oferind elevilor și profesorilor șansa de a participa la activităţi frumoase, alături de personalităţi contemporane care activează în domenii diverse.



Elevii de la CNMB au fost însoțiți de echipa formată din prof. dr. Vasile Nicoară (directorul instituţiei), prof. psih. drd. Irina Ermolaev (responsabila proiectului), prof. Florentina Gheorghe (profesor de limba franceză).



Organizat de Federația Națională a Profesorilor din Italia, concursul are patru secţiuni: poezie, eseu, fotografie şi cercetare sociologică şi reuneşte tineri din numeroase ţări, şi anume din Italia, România, Suedia, Portugalia, Moldova, Bulgaria, Polonia, Germania.



Ediția de anul acesta a fost cât se poate de emoționant descrisă de profesoara Pina Arena: „Elevii povestesc despre doi ani diferiți în care lumea s-a schimbat și s-au schimbat și s-au dezvoltat. Prudenți, critici, în auto-observare, cu privire la creșterea lor într-o lume care trebuie regândită, într-o Europă care este și o oportunitate de construit. Se vorbește despre pace, despre noua percepție a timpului, despre noua percepție a valorilor străvechi, în primul rând despre prietenie, despre hărțuire reapărută și din ce în ce mai aprinsă, despre o lume marcată de violență privată și socială pe care nu ne-am fi imaginat-o până acum, de întâlniri și ciocniri intergeneraționale, de angajamentul de neșters pentru o planetă asfixiată”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3192 secunde