Premieră românească la Oxford

212
Universitatea Oxford din Marea Britanie introduce, pentru prima dată în istorie, un curs de limba română, care va fi predat la Facultatea de Lingvistică, Filologie și Fonetică, anunță site-ul oficial al instituției, preluat de dcnews.ro.


Peste 20 de elevi s-au înscris deja la cursul finanțat de Ministerul Educației din România, curs lansat săptămâna aceasta de ambasadorul României la Londra, dr. Ion Jinga. 

"Limba română este atractivă pentru că este o combinație între familiar și ciudat. Este o limbă romanică, desprinsă din latină, care seamănă cu italiana, spaniola, portugheza și franceza. Diferența este că româna s-a «rupt» foarte timpuriu de celelalte limbi romanice, fiind izolată secole întregi. În această perioadă, limba română a căpătat puternice influențe slave și maghiare", a declarat profesorul Martin Maiden. 

Profesorul spune că limba română este "o provocare interesantă" pentru lingviști. "Poate fi învățată fără dificultăți, dar prezintă și niște particularități care îi încântă pe lingviști", a mai spus profesorul Maiden. 

Site-ul Universității Oxford precizează că, în prezent, 82 de studenți români frecventează cursurile sale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.393 secunde