Premieră la Teatrul de Copii: "Prințesa și broscoiul"

315
După câteva zile în care piesa "Prințesa și Broscoiul" a tot fost anulată din cauza vremii nefavorabile, iată că echipa de actori a Teatrului pentru Copii și Tineret Constanța "Căluțul de mare" le poate prezenta, duminică, 4 martie, celor mici, premiera spectacolului. Ca urmare, copiii vor putea urmări îndrăgita poveste o broscoiului și a prințesei în două reprezentații, una de la ora 10.00, iar cealaltă de la ora 11.30.

Piesa este o adaptare după basmul "Prințul fermecat" al Fraților Grimm, regia și scenariul fiind semnate de Cristian Mitescu, actor, regizor, scenarist și realizator de programe în cadrul mai multor televiziuni. Ionuț Sergiu Anghel realizează coregrafia spectacolului, iar muzica îi aparține compozitorului Viorel Andrinoiu. Scenografia este marca binecunoscutei scenografe constănțene Eugenia Tărășescu Jianu.

Așa cum se știe, fiecare prințesă are nevoie de un prinț, dar ce se întâmplă atunci când el este doar un broscoi și nimic mai mult?

Povestea păstrează linia Fraților Grimm, dar acțiunea degajă o atmosferă relaxantă, cu inserții muzicale deosebite, cântecele personalizate pentru personaje etc.

Spectacolul este recomandat copiilor de peste patru ani și prinde viață prin jocul plin de măiestrie al talentaților actori ai scenei Teatrului pentru Copii și Tineret "Căluțul de mare".

Din distribuție fac parte Arina Cojocaru, care o interpretează pe fiica cea mică a împăratului, prințesa extrem de frumoasă, dar capricioasă, Grațian Prisacariu, adică prințul arătos, dar "cu caracter urât", transformat în broscoi, iar bunicul prințesei este Lică Gherghilescu.

De asemenea, cei mici vor avea ocazia să le revadă pe Daniela Vlad, în rolul vrăjitoarei, dar și pe Clara Ghiuvelechian în rolul reginei, prințesei bătrâne și al uneia din surorile prințesei capricioase, iar Daniel Minciună este regele. Andrei Stroescu și Tiberiu Roșu apar în rolurile unuia din pretendenții prințeselor și al bufonilor.

Potrivit reprezentanților instituției, copiii, dar și adulții vor trăi experiența unui musical cu o intrigă simplă, dar cu un impact deosebit la public.

"Peripețiile pline de haz, romantism, dar și suspans prin care trec fiica cea mică a împăratului și prințul broscoi, alături de alte personaje, cum ar fi vrăjitoarele, bunicul prințesei care apare mereu cu un sfat plin de înțelepciune, regii, pretendenții prințeselor reprezintă pilde pentru spectatorii mai mici sau mai mari despre importanța prieteniei în realitate, despre implicațiile respectării unei promisiuni cât și despre faptul că aparențele pot înșela de cele mai multe ori, iar până la urmă «să faci bine e de ajuns»", au precizat aceștia.

Așadar, copii și părinți, finalul acestei piese nu-l veți putea afla decât vizionând piesa!

Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.5332 secunde