Premieră la nivel național înregistrată de UMC

6609
Premieră la nivel național înregistrată de UMC - premieranationala-1489598569.jpg

Articole recomandate

La începutul lunii martie, Universitatea Maritimă din Constanța a înființat prima Divizie (Chapter) din România a Societății Antene și Propagare din cadrul Institutului Inginerilor din Domeniul Electric și Electronic (IEEE). Aceasta este cea mai mare și mai reputată organizație profesională de profil din lume, grupând peste 400.000 de specialiști din mediul academic și din industrie.


Demersurile pentru înființarea Diviziei române a Societății IEEE Antene și Propagare au început în luna februarie, printr-o petiție inițiată de Directorul departamentului de electronică și telecomunicații al Universității Maritime din Constanța, prof. univ. dr. ing. Răzvan Tamaș. Petiția a întrunit numărul necesar de semnături din partea membrilor IEEE-AP și, de curând, a fost aprobată de către oficialii IEEE, consfințind înființarea în România a acestei Divizii.


Doi dintre cei mai reputați specialiști în antene și propagare din lume, profesorul Raj Mittra, de la Pennsylvania State University, SUA, și profesorul Zhi Ning Chen, de la Universitatea Națională din Singapore, au salutat înființarea Diviziei IEEE-AP România. De asemenea, aceștia și-au exprimat intenția de a participa, în calitate de lectori invitați, la seminarii sponsorizate de IEEE, organizate în cadrul Chapter-ului IEEE-AP România și găzduite de Universitatea Maritimă din Constanța.


Divizia IEEE-AP România își propune să stimuleze colaborarea între specialiștii din acest domeniu, prin accesarea unor finanțări de proiecte în parteneriat, și să contribuie la creșterea vizibilității activității acestora. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2677 secunde