Premieră la Constanța. Ședință online cu directorii de școli și ministrul Monica Anisie

718
Premieră la Constanța. Ședință online cu directorii de școli și ministrul Monica Anisie - fotofondpremierainvatamant-1589388875.jpg

Articole de la același autor

Cu numai câteva zile înainte de revenirea la școală a elevilor din clasele terminale și cu examenele naționale după colț, directorii de unități de învățământ din județul Constanța au fost convocați, săptămâna aceasta, la o ședință în premieră, online, la care s-a alăturat și ministrul Educației, Monica Anisie.

Întâlnirea de lucru, în mediu virtual, a fost organizată de către conducerea Inspectoratului Școlar Județean. De asemenea, alături de managerii instituțiilor de învățământ, întreg corpul de inspectori școlari a fost prezent la acțiune.

"Obiectivele acestei întâlniri de lucru au fost analizarea modului în care se derulează la nivel județean activitatea de învățare on-line, aplicarea măsurilor optime în vederea pregătirii examenelor naționale și a activităților specifice calendarelor de mobilități și de obținere a gradelor didactice. Am subliniat necesitatea asigurării formării cadrelor didactice în direcția dobândirii de competențe IT (în special operare pe diverse platforme de învățare). Acest aspect poate fi realizabil prin colaborarea cu Casa Corpului Didactic Constanța, dar și cu alți furnizori autorizați de formare", declară inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai.

Cu acest prilej, s-a discutat despre organizarea, tot în premieră, a Târgului ofertelor educaționale în format online. Astfel, liceele își vor prezenta virtual oferta pentru clasa a IX-a, pe diverse site-uri, dar mai ales în rețelele de socializare, ușor accesibile celor interesați.

În ce privește Evaluarea Națională, inspectorul școlar general adjunct, prof. Anca Dragomir, a anunțat că se lucrează la Ghidul de Admitere. "Așteptăm precizările Ministerului Educației și Cercetării cu privire la metodologia de desfășurare. Ghidul de Admitere va fi completat cu informații de la minister, referitoare la procedurile de admitere, pentru învățământul vocațional și clasele bilingve", a explicat inspectorul școlar general adjunct.



Pregătiri pentru examene


De asemenea, directorilor de unități de învățământ li s-a atras atenția că trebuie să se asigure că sunt respectate cu strictețe procedurile de organizare a pregătirii suplimentare a elevilor pentru examenele naționale, în perioada 2 - 12 iunie. "Situațiile școlare vor fi încheiate conform instrucțiunilor transmise de către Ministerul Educației și Cercetării. Este important ca elevii să fie pregătiți și instruiți pentru completarea fișelor necesare înscrierii la examenele naționale. În acest sens, dirigintele este cadrul didactic care va oferi acestora informațiile specifice și va avea rolul de a consilia elevii în această direcție", a precizat inspectorul școlar general adjunct, prof. Alina Codreanu.

Monica Anisie, ministrul Educației, s-a alăturat participanților la întâlnire, pentru a oferi susținere cadrelor didactice. "Îmi doresc să colaborăm și să identificăm împreună soluții. Sunt un om al școlii și vă respect munca. Așa cum ați observat deja, prin eforturile depuse de Ministerul Educației și Cercetării și prin măsurile propuse până în prezent, ne dorim ca atât elevii cât și cadrele didactice să beneficieze de metodologii care să ofere un învățământ echitabil, coerent și corect, aliniat la recomandările Ministerului Sănătății din această perioadă", a declarat ministrul Educației.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3048 secunde