Vienna Classic Christmas

Premieră la Constanța: Peter Guth a umplut Casa de Cultură, până la refuz

929
2
Premieră la Constanța: Peter Guth a umplut Casa de Cultură, până la refuz - peterguthvienna1-1324312470.jpg

Week-end-ul ce tocmai s-a încheiat a însemnat pentru constănțenii noștri trăirea a două zile de poveste, datorită bijuteriilor muzicale prezentate de Strauss Clasic Orchestra din Viena.

"Este o premieră în Constanța. Așa ceva nu a existat până acum, același concert, susținut două zile la rând, cu sala plină până la refuz. Trebuie să ne bucurăm că în sfârșit, la Constanța, oamenii au înțeles ce înseamnă cu adevărat cultura, muzica bună, sala plină fiind un semn clar că ne îndreptăm spre o lume mai cultă. Oamenii din public au fost mici devoratori de bun gust, au trăit emoții puternice așternându-și pe față semnele satisfacției. Acest concert unic nu îl poți vedea decât la Viena, și pe «bani grei», deci vă dați seama ce ocazie minunată a avut Constanța, de a fi părtașa unor asemenea bijuterii muzicale", ne-a declarat directorul Casei de Cultură, Gheorghe Ungureanu.
Constănțenii au trăit momente speciale în week-end împreună cu Peter Guth, care a reușit să dirijeze nu numai orchestra, ci și publicul, ridicând întreaga sală în picioare.
Concertul de mare anvergură a făcut "ravagii" în public, mai ales atunci când Peter Guth a luat-o de mână pe celebra soprană Monika Mosser și au început să danseze printre constănțenii din public, lăsându-i dirijori pe unii dintre copiii din sală.
Reprezentația pe care a oferit-o Peter Guth și Strauss Festival Orchestra din Viena ne-a umplut inima de bucurie și ne-a făcut să plutim în ritmuri vieneze, însă la Constanța. A fost un concert de zile mari, iar îndrăgitul dirijor ne-a trimis în viitor, făcându-ne să trăim sărbătoarea plină de rafinament a Crăciunului mai devreme, într-un stil de poveste, cu măiestrie și distincție.
În acest week-end, sub bagheta fermecată a dirijorului Peter Guth, ne-am aflat într-o concordanță perfectă cu multitudinea de evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă.
Recunoscuții pe plan internațional pentru virtuozitatea și măiestria lor au câștigat admirația publicului fără nici un fel de problemă prin programul muzical diversificat pe care l-au susținut: valsuri, marșuri și polci, și desigur, colecția specială dedicată Crăciunului.
Viena, capitala mondială a muzicii clasice, a lăsat urme de bun gust la noi, în Constanța, prin aceste două seri speciale.
Spectacolul Vienna Classic Christmas a deschis inimile cu emoție, căldură, romantism și pasiune, prezentând o colecție din cei mai faimoși compozitori vienezi: Johann Strauss, Franz Lehar, Emmerich Kalman și Robert Stolz.
"Concertul s-a încheiat cu popularul Marș al lui Radetzky, de Johann Strauss - tatăl. A fost un spectacol rafinat, dar în același timp accesibil, potrivit tuturor vârstelor, care a îndeplinit cele mai exigente doleanțe ale melomanilor și a dezvoltat emoții nebănuite în rândul necunoscătorilor", ne-a declarat Gheorghe Ungureanu.



Comentează știrea

spectator constantean
20 decembrie 2011
Concerte de Craciun...

Mai umblati pe la spectacole !!! In Constanta, din 1994 exista traditia concertelor de Craciun sustinute de Filarmonica Marea Neagra si apoi de Teatrul National de Opera si Balet !!! In fiecare an se ofera cate 3 spectacole cu sala ARHIPLINA !!! Iar membrii orchestrei au la activ turnee in USA,Canada, Bermuda, Coreea de Sud si Europa, cu cronici muzicale la superlativ. Dirijorul Radu Ciorei este singurul muzician roman,alaturi de Gheorghe Zamfir, care a concertat la celebra sala Olympia din Paris ! Dar...nimeni nu e profet in tara lui, iar snobismul...

spectator
20 decembrie 2011
Snobism

Constantenii nu merg la concertele orchestrei de la Teatrul de Stat pe 10-25 lei, se duc la Casa de Cultura pentru 100-150 lei si se duc pt ca e vorba de orchestra din Viena. Si Ciorei si Stanciu au facut concerte minunate de Craciun de-a lungul timpului. canta la fel de bine ca cei din Austria, poate chiar mai bine. E atata snobism si prostie in Constanta asta, ca mi-e sila!!!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Decembrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Concert extraordinar Vasile Șeicaru
Vineri, 16 Decembrie 2011
Stire din Economie : Cât ne costă bradul de Crăciun
Pagina a fost generata in 0.6262 secunde