Premieră inedită la Constanţa. „Ziua Z” îmbină elemente teatrale şi cinematografice

292

Articole de la același autor

Pentru acest weekend, în datele de 20 şi 21 martie, de la ora 17.00, Teatrul de Stat Constanţa, a anunţat o premieră online, inedită, despre care spun că îmbină elemente teatrale şi cinematografice. Aceasta se intitulează „Ziua Z”, de Ion Sociu, regia purtând semnătura lui Bobi Pricop.



Având la bază un scenariu original, creat special pentru acest proiect, spectacolul hibrid „Ziua Z” spune povestea a patru tineri care plănuiesc răpirea fiului unui influent om de afaceri. Acţiunea lor se vrea a fi una justiţiară, în condiţiile în care fiul a scăpat de închisoare după intervenţia salvatoare a tatălui. Mai mult decât atât, cei patru se folosesc de acest moment intens mediatizat pentru a lansa un manifest şi o nouă mişcare prin care se urmăreşte o schimbare de paradigmă în România de azi.

Spectacolul testează modurile prin care teatrul mai poate fi prezent şi relevant în vieţile noastre în acest moment (Constanţa se află în scenariul roşu), propunând un concept artistic dinamic, adaptat realităţilor pe care le trăim. Montarea este construită pe două planuri - susţinute de filmări live care se desfăşoară atât într-o maşină care goneşte pe străzile oraşului, cât şi în studioul unei televiziuni locale, aflate pe scena TSC.



Produs de TSC într-un context afectat de pandemie, spectacolul vine în continuarea demersului regizorului Bobi Pricop de a-şi adapta mijloacele artistice la noile realităţi teatrale. Totodată, proiectul îşi propune să păstreze caracterul de aici şi acum, specific teatrului, să facă posibilă întâlnirea în timp real dintre artişti şi public, indiferent de platformă, printr-o experienţă artistică unică şi o emoţie comună împărtăşită pe scena online şi offline a Teatrului de Stat din Constanţa. Desigur, spectacolul „Ziua Z” va putea fi văzut de către spectatori şi din sala de spectacol, de îndată ce accesul pentru public va fi permis.

Menţionăm că, la ora actuală, Bobi Pricop este unul dintre cei mai în vogă regizori ai generaţiei sale. Inclus, din 2017, pe lista de candidaţi la Premiul Europa pentru Teatru - Realităţi teatrale, este regizor permanent al Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, şi colaborator al celor mai importante teatre din Bucureşti şi din ţară.



Spectacolele sale multipremiate, invitate să participe la festivaluri din ţară şi străinătate, sunt mereu surprinzătoare, propunând formule artistice noi, inovative. Ionuţ Sociu a absolvit Facultatea de Teatrologie în cadrul U.N.A.T.C. Bucureşti şi a făcut studii post-universitare la Bard College Berlin. Scenografia producţiei este concepută de Oana Micu, director de imagine, sunet şi montaj este Mihai Cosmin Popa, muzica originală este compusă de Eduard Gabia, iar Răzvan Rusu coordonează programarea şi asigură suportul tehnic.



În distribuţie veţi putea vedea actori ai Teatrului de Stat Constanţa din toate generaţiile: Marian Adochiţei, Theodor Şoptelea, Cătălina Mihai, Florin Aioane, Andrei Bibire, Lana Moscaliuc, Lucian Iftime, Nina Udrescu, Iulian Enache, Mirela Pană, Liviu Manolache, Dan Cojocaru, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Georgiana Mazilescu, Liliana Cazan, Ştefan Mihai, Cristiana Luca, Laura Crăciun, Andu Axente, Adrian Dumitrescu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6191 secunde