Premieră în învățământul superior. Master didactic la Universitatea "Ovidius" din Constanța

134
Premieră în învățământul superior. Master didactic la Universitatea

Articole de la același autor

Universitatea "Ovidius" din Constanța se află printre cele opt instituții de învățământ superior care vor pilota, în anul universitar 2020 – 2021, pentru prima dată în România, programe de studii universitare de master didactic, la forma de învățământ cu frecvență.


Anunțul a fost făcut de ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, care a semnat ordinul privind înființarea și organizarea programelor universitare de master didactic. Potrivit acesteia, masterul didactic este un program de formare inițială pentru cariera didactică, prevăzut încă de la adoptarea Legii Educației Naționale din 2011, ce nu a fost pus până acum în implementare. Programul de master didactic va avea o durată de doi ani de zile și se adresează absolvenților cu diplomă de licență sau echivalentă, care doresc să se orienteze către cariera didactică. Aceștia se pot înscrie la masterul didactic din același domeniu fundamental, corespunzător specializării dobândite prin studiile de licență, dar pot opta și pentru a doua specializare din cadrul aceluiași domeniu fundamental, aferent celui înscris pe diploma de licență sau echivalentă.
Domeniile fundamentale sunt: matematică și științele naturii, științe inginerești, științe biologice și biomedicale, științe sociale, științe umaniste și arte, știința sportului și educației fizice.


Universitățile care vor organiza programe de master didactic, pe locuri subvenționate de la bugetul de stat, în anul universitar 2020-2021:
• Universitatea Politehnică din București: 50 de locuri
• Universitatea din București: 50 de locuri
• Academia de Studii Economice din București: 50 de locuri
• Universitatea "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca: 50 de locuri
• Universitatea "Ovidius" din Constanța: 50 de locuri
• Universitatea din Craiova: 50 de locuri
• Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași: 50 de locuri
• Universitatea de Vest din Timișoara: 50 de locuri


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7242 secunde