Pregătiri pentru celebrarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil

465
2
Pregătiri pentru celebrarea  Sfinților Arhangheli  Mihail și Gavriil - sfintiiarhanghelimihailsigavriil-1478446227.jpg

Articole de la același autor

În ajunul celebrării Soborului Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și al tuturor cereștilor puteri, pe care Biserica Ortodoxă îi pomenește pe 8 noiembrie, astăzi, începând cu ora 17, ierarhul Tomisului va oficia slujba Vecerniei la biserica "Sfinții Îngeri" din Constanța (fosta Capelă Militară), așezământ de cult care își serbează mâine hramul. 


Mâine, IPS Teodosie va răspunde invitației IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, și va oficia Sfânta Liturghie la biserica "Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil" din localitatea Marginea, Suceava. 


După tradiția biblică, Arhanghelii fac parte din ceata îngerilor apropiați Sfintei Treimi. Arhanghelul Mihail este cunoscut atât în Vechiul, cât și în Noul Testament drept căpetenie a "oștirilor cerești", fiind cel ce l-a pedepsit pe Lucifer, izgonindu-l din cer când s-a împotrivit Ziditorului. În limba ebraică, Mihail se traduce "cine este ca Dumnezeu". 


Arhanghelul Gavriil este "vestitor al tainelor divine", înger al bunelor-vestiri: cea adusă lui Ioachim și Anei că o vor naște pe Fecioara Maria; cea a lui Zaharia că va avea un fiu, pe Ioan Botezătorul și cea a Fecioarei Maria că îl va naște pe Fiul lui Dumnezeu. Numele său se traduce prin "omul lui Dumnezeu" sau "Dumnezeu este tăria mea".


Comentează știrea

anonim
6 noiembrie 2016
DE ALE URBEI !

De ce atata ura si dusmanie, pana MAI IERI IL PROSLAVEATZI PE TEODOSIE, SI ACUM VA URATZI ATAT DE TARE, DE CE / PENTRU CE, NU VA AJUNG BANII ?! Cred ca nu avetzi audientza si vanzare ! Vrezti ca sa iesitzi in evidentza, ca vezi Doamne, facetzi lumina si dreptate , dar nu va datzi seama ca lovitzi in ce-i mai scump si mai de pretz pentru romanii crestini ortodoxi, biserica ! Defapt nu-l afectatzi pe Teodosie ci pe crestinii de rand care sunt bulversatzi de ce aud si vad in presa si la tv ! Va facetzi raspunzatori in fatza lui DZEU, PENTRU DERANJAREA BUNULUI MERS AL BISERICII LUI HRISTOS ! INCERCATZI CU FORTZE INTERESATE DIN INTERIORUL TZARII NOASTRE SI DIN EXTERIORUL ROAMNIEI, SA SLABITZI, SA CLATINATZI BISERICA CRESTINA ORTODOXA . HRISTOS NU-I LASA PE CRESTINII LUI, MAI BINE V-ATZI RUGA, CA OAMENII SA SCAPE DE ISPITE SI TEODOSIE SA VANDA TOT CE A ACUMULAT, SI SA DARUIASCA CELOR NEVOIASI BANI PENTRU CA SA POATA TRAI, ASTEA-S FAPTELE PENTRU CEI IN ISPITE ( SA NE RUGAM, NU SA DAM CU PIATRA, PENTRU A NOASTRA IMBOGATZIRE, CALCAND PE CADAVRE ), ASA CUM S-A INTAMPLAT CU ZAHEU VAMESUL, DINTR-UN MARE PACA TOS, A DEVENIT IUBITOR DE OAMENI SI DE DZEU !

teodositul
7 noiembrie 2016
.........

Pai, daca PreaRagusitul are control judiciar, cum slujeste si cum umbla asa dezlegat tocmai la Suceava ? Ceva nu se leaga. Sau DNA Constanta au primit ceva "anafura" din partea lui si acum este lasat sa zburde ?

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 14 Septembrie 2016
Stire din Cultură-Educație : Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci
Pagina a fost generata in 0.5895 secunde