Pregătire online pentru Bac. Elevii din Constanța, instruiți de profesorii de la Universitatea "Ovidius"

434
Pregătire online pentru Bac. Elevii din Constanța, instruiți de profesorii de la Universitatea

Articole de la același autor

Elevii care urmează să susțină Bacalaureatul în această vară își fac griji că nu vor putea să dea examenul conform calendarului stabilit și că riscă să rateze admiterea la facultate, în țară, dar mai ales în străinătate. Deocamdată, Ministerul Educației nu a anunțat o decalare a probelor, ci doar continuarea pregătirii atât individuale, cât și online.

Pregătirea pentru examenul de Bacalaureat a intrat în linie dreaptă. Sau cel puțin așa ar fi trebuit. Totuși, având în vedere situația la nivel național și suspendarea cursurilor timp de trei săptămâni, cadrele didactice caută tot felul de soluții pentru a-i ajuta pe elevi să învețe.

Unii vor continua lecțiile și în această perioadă de vacanță, pentru a putea parcurge materia care a mai rămas, alții au primit indicații pentru a studia individual și a lucra cât mai mult din testele de antrenamente publicate de Ministerul Educației.

În județul Constanța, elevii sunt sfătuiți ca, în paralel cu învățarea individuală, să participe și la cursuri online, astfel încât să primească recomandări de la cadrele didactice la fiecare materie. În acest sens, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în parteneriat cu Universitatea Ovidius Constanța, organizează în această perioadă lecții online de pregătire pentru examenul de Bacalaureat național 2020.

Inițiativa face parte din seria de activități prevăzute în protocolul de colaborare interinstituțională și urmărește sprijinirea elevilor în parcurgerea programei școlare pentru Bacalaureat, în această perioadă de izolare impusă de situația epidemiologică înregistrată la nivel național.

Înscrierea se realizează în baza unui formular pus la dispoziție de către fiecare facultate, având în vedere disciplinele la care se susțin probe de examen, în baza unui program bine stabilit. Lecțiile se derulează prin intermediul platformei WebEx, sub formă de webinarii.

"Inițiativa Universității Ovidius din Constanța contribuie în mod consistent la dezvoltarea competențelor necesare finalizării parcursului educațional preuniversitar pentru tinerii din clasele terminale. Salutăm expertiza cadrelor didactice din mediul universitar care vine să completeze în această perioadă efortul colegilor noștri de la catedră în direcția pregătirii suplimentare a elevilor, astfel încât examenul de bacalaureat să fie privit de către absolvenții noștri cu încredere", precizează inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai.

Calendarul examenului ar putea fi modificat

Conform calendarului Bacalaureat 2020, înscrierea candidaților ar trebui să înceapă pe 25 mai, iar cursurile școlare să se încheie pe 29 mai. Probele orale erau programate începând cu 9 iunie, la limba și literatura română. Apoi, pe 15 – 17 iunie urma să se desfășoare evaluarea competențelor digitale și pe 18 – 19 iunie – evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Probele scrise ar fi trebuit să aibă loc din 22 iunie, cu examenul la limba și literatura română. Apoi, pe 23 iunie, era programată proba obligatorie a profilului, pe 25 iunie – proba la alegere a profilului.

Rezultatele urmau să fie afișate pe 30 iunie, până la ora 12.00, iar contestațiile să fie depuse între orele 12.00 și 16.00.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că se discută scenariile privind examenele naționale și eventuala modificare a calendarelor acestora. Schimbările vor fi făcute însă numai după o consultare publică, la care vor putea să-și expună argumentele atât reprezentanții profesorilor, cât și ai elevilor și părinților. O eventuală decalare a Evaluării Naționale și a Bacalaureatului ar însemna, însă, decalarea și a concursului de titularizare, prevăzut a se desfășura între cele două sesiuni de Bac, dar mai ales admiterea la facultate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5167 secunde