Prăznuirea hramului Catedralei arhiepiscopale

138
Prăznuirea hramului Catedralei arhiepiscopale - catedralaarhiepiscopala-1435336737.jpg

Articole de la același autor

Luni, 29 iunie, cu prilejul prăznuirii hramului Catedralei Arhiepiscopale "Sfinții Apostoli Petru și Pavel", Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhi-episcopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie începând cu ora 8.30.

Catedrala Arhiepiscopală "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" a fost zidită între anii 1883-1885 și a suferit deteriorări în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. A fost restaurată între anii 1946-1950, în timpul Episcopului Constanței, Chesarie Păunescu și al Patriarhului Iustinian Marina. A fost repictată în stil neobizantin cu decorațiuni și motive naționale românești de către pictorul prof. Gheorghe Popescu și de Niculina Dona din Vrancea. Mobilierul a fost executat după desenele arhitectului Ioan Mincu, la Paris, de către casa André Doré.

Catedrala adăpostește moaște ale Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, aduse din Orientul Apropiat de către preotul Dimitrie Popescu în anul 1931, moaștele sfinților Epictet și Astion, descoperite la Halmyris în anul 2001, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului (pictată la mănăstirea Durău, în timpul Episcopului Constanței, Gherontie Nicolau, după icoana făcătoare de minuni Prodromița, aflată la schitul românesc din Sfântul Munte). Catedrala arhiepiscopală are statut și regim de mănăstire din anul 2002.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Iunie 2015
Stire din Cultură-Educație : Lansare de carte  la Arhiepiscopie
Vineri, 24 Aprilie 2015
Stire din Cultură-Educație : Liturghie  la mănăstirea Colilia
Pagina a fost generata in 0.5104 secunde