Prăvălia cu umor instigă la râs molipsitor

1117
Prăvălia cu umor instigă la râs molipsitor - 419b7c6039f912f30a47dbbdf994b926.jpg

Articole de la același autor

Primul volum al Clubului Umoriștilor Constănțeni (CUC), "Prăvălia cu umor", a fost lansat, sâmbătă, la Cercul Militar, în prezența unei numeroase audiențe, animată de curiozitatea de a-i vedea pe viu pe cei cuprinși în paginile de stârnit râsete.
Dotat cu epigrame, fabule, poezii vesele, proză scurtă și caricaturi, volumul I al Caietelor CUC, publicat la Editura Dobrogea, ne pro-voacă la amuzament, prin inter-mediul semnatarilor săi: Nicolaie Apostol, Traian Brătianu, Petru Brumă, Loredana - Florentina Dalian, Elia David, Simona Dobrescu, Ispas Fețeanu, Stelian Filip, Ananie Gagniuc, Sanda Ghinea, Liviu Kaiter, Aurel Lăzăroiu, Leonte Năstase, Dan Norea, Radu Patrichi, Ana Ruse, Ion Ruse, Ion Tița - Călin, Ionuț - Daniel Țucă și Mioara Vineș.
La evenimentul lansării nu avea cum să lipsească din program umorul, lucru de care s-au ocupat Dan Norea, Ananie Gagniuc, Aurel Lăzăroiu, aflați la prezidiu alături de Floare Brânză, consilier editorial al Editurii Dobrogea, preotul Vlad Maxim, vicar al Arhiepiscopiei Tomisului și de scriitorul Ovidiu Dunăreanu.
Numărându-se printre figurile proeminente ale literaturii de gen, Ananie Gagniuc, președintele onorific al Prăvăliei cu Umor, a demonstrat, din nou, de ce este supranumit "Amiralul Umorului Românesc", justificând faptul că îi lipsește sacoul prin reducerea pensiilor. Ne-a povestit și de iubita sa, doamna Magda, pe care o numește, cu duioșie, "noua mea victimă și viitoarea mea văduvă" și care, la întoarcerea victorioasă a umoristului de la un concurs din Buzău, l-a îndemnat să ducă gunoiul.
De asemenea, Ananie Gagniuc ne-a asigurat că pe coperta cărții nu se află Dan Norea ținând-o în brațe pe Magda Ciumac, orice asemănare cu cele două personalități fiind pur întâmplătoare.
O abordare interesantă asupra umorului a avut-o părintele Maxim, care a făcut referire la unele texte biblice din care emerge o ironie fină-divină, precizând că, atunci când oamenii au certitudinea că sunt stăpâni pe propriile vieți, Dumnezeu se amuză, amintindu-le de existența Sa. "Umorul trebuie să aibă o funcție de curățare. Omul cu umor transmite un optimism recuperator, care ne ajută să depășim această perioadă", a spus părintele Maxim.
Clubul Umoriștilor Constănțeni a fost înființat în decembrie 2008, membrii săi fiind distinși cu premii care le certifică simțul umorului și capacitatea de a-l transmite prin scris.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1423 secunde