Practică în hoteluri din Europa pentru zeci de elevi "economiști"

168
Practică în hoteluri din Europa pentru zeci de elevi

Articole de la același autor

Până în luna iunie a anului viitor, Colegiul Economic Mangalia se va bucura de finanțare europeană în proiectul de mobilitate Eramus+, "Skills and professional competence in gastronomy depth by European placement" (Abilități și competențe profesionale în gastronomie, aprofundate prin plasament european).

În urma derulării stagiului de trei săptămâni, se va asigura formarea viitorilor absolvenți de liceu tehnologic în directă legătură cu cerințele de pe piața forței de muncă din domeniul alimentației și turismului. "Prin efectuarea stagiilor de pregătire practică în întreprinderi de specialitate din cele mai puternice industrii de turism din Europa și din lume - Spania și Cipru, ne vom îndeplini principala țintă strategică din Planul de Acțiune al Școlii - corelarea pregătirii profesionale a absolvenților cu cerințele pieței muncii. Vom crea astfel un model de abordare a formării inițiale de specialitate, cu rol multiplicator și formator pentru viitoarele generații de absolvenți", declara prof. Raluca Ciobănel, director.

La acest proiect vor participa 32 elevi, respectiv 18 din clasa a X-a (ciclul inferior al liceului), filieră tehnologică, domeniul de pregătire generală-alimentație, și 14 elevi din clasa a XI-a (ciclul superior al liceului) calificarea organizator banqueting.

Organizațiile intermediare sunt: Mobilitate Proiecte Europene Granada (o organizație de formare privată care furnizează în principal activități de formare profesională) și Organization for Promotion of European Issues, un ONG din regiunea Paphos, care, conform informațiilor furnizate de prof. Nicoleta Teodorescu, consilier de imagine, acordă o atenție deosebită problemelor de educație, cultură și tineret. Stagiile de pregătire practică se vor desfășura în unități hoteliere partenere ale organizațiilor intermediare, cu care au fost încheiate contracte de colaborare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4121 secunde