Poziția oficială a Universității Andrei Șaguna referitoare la reținerea lui Aurel Papari

218
1
Poziția oficială a Universității Andrei Șaguna referitoare la reținerea lui Aurel Papari - saguna-1498908675.jpg

Articole recomandate

Universitatea "Andrei Șaguna" (UAȘ) respinge acuzațiile de șantaj care au fost aduse în mod public Președintelui, Profesor universitar dr. Aurel Papari. În fapt, a fost vorba de o provocare, ce reiese evident dintr-o simplă relatare a faptelor incriminate.


Potrivit unei practici curente a Universității "Andrei Șaguna", de încurajare a absolvenților Facultății de Psihosociologie în practicarea meseriei pentru care dobândesc competențe în timpul studiilor, acestora le sunt puse la dispoziție, prin contracte de închiriere, spații adecvate în care să poată desfășura activități de consiliere. Aceste spații se află vizavi de sediul universității și le sunt puse la dispoziție contra unei sume modice de 100 de lei pe lună. Este evident că alternativa de a¬-și găsi singuri spații pentru practicarea meseriei este mult mai costisitoare. 


Una dintre absolventele care au încheiat contracte de acest fel, în același timp studentă la master la UAȘ, a văzut în această oportunitate, ce i-a fost oferită generos de universitate, un prilej de a face o speculație. Astfel, a subînchiriat, în mai multe ocazii, spațiul respectiv, unei firme, pentru cursuri (plătite) de formare, fapt ce încălca prevederile exprese ale contractului încheiat cu universitatea. De aceea, ca urmare a constatării acestor abateri, în luna mai, masteranda, recunoscând încălcarea contractului și prejudiciul adus, a acceptat să plătească suplimentar suma de 500 lei pentru acoperirea cheltuielilor suplimentare de funcționare, în repetate rânduri, a spațiului, cu încălcarea, cu bună știință a condițiilor contractuale.

Dacă Universitatea "Andrei Șaguna" ar fi avut intenția de a face profit de pe urma acestor spații, și nu de a da o șansă absolvenților săi de a pătrunde pe piața muncii, în domeniul lor de competență, este evident că le-ar fi putut închiria cu sume mai mari de 100 lei pe lună.

Ajunsă la finalizarea studiilor de master, studenta a făcut cerere să susțină examenul de dizertație, fără să plătească suma datorată de aproape 3 luni, de 500 de lei, corespunzătoare activităților desfășurate în spațiul închiriat de la UAȘ. Cu toate că avea cererea de susținere a dizertației avizată de secretariatul instituției, cerere cu care s-ar fi putut prezenta la casierie să achite taxa corespunzătoare examenului, masteranda nu a făcut acest lucru și a reclamat la poliție că a fost condiționată de plata celor 500 de lei din contract și s-a prezentat la casieria universității plătind această sumă, pentru care i s-au eliberat documente justificative.

Ulterior, la descinderea poliției, s-a constatat că respectivele bancnote plătite la casierie erau marcate cu inscripția șantaj, iar președintele UAȘ, Aurel Papari, care nu are, conform regulamentului instituției, nicio atribuție în privința organizării examenelor de licență și disertație, neputând împiedica înscrierea unui student la examenul de licență și/sau dizertație, a fost reținut, din punctul nostru de vedere, abuziv.

Nu înțelegem cum poate fi acuzat de șantaj și reținut președintele unei instituții de învățământ superior pentru plata unei sume prevăzute într-un contract și plătită la casierie, cu eliberarea de factură și chitanță.



Comentează știrea

nino1
21 august 2017

Deci: universitatea poate sa sustina ce vrea, EA nu este institutioe de stat sau Judecatorie! un singur lucru este cert: Aurel PAPARI este un fost turnator, escroc de mana 1; Pt. srviciile lui deosebita I sau oferit pe gratis, hoteluri in Mamaia: Picadeilly si altele; le fel sia insusit pe nedrept o SCOALA General a cetatenilo constanteni, si-a facuto "PRIVATA"; a vandut cauza mecedonenilor prin a predica la fiecare adunare, timp de 28 de ani, idea de pro-Romania", asta vening de la o persoana jsonica si fara cultura care nici macar nu cunoaste lucruri de ba in macedoneana! jos cu frauda si lechelele!! da-tii ce merita cu adevarat, nu hotelurile de STAT al Romaniiei

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1231 secunde