"Poziția copilului", desemnat să reprezinte România la premiile Oscar din 2014

74

Articole recomandate

Pelicula regizorului Călin Peter Netzer, "Poziția copilului", a fost desemnat să reprezinte România la premiile Oscar de anul viitor, la categoria cel mai bun film străin, transmite Agerpres.ro.

Filmul a fost ales "în unanimitate" de un juriu format din Eugenia Vodă, critic de film și realizator TV, Magda Mihăilescu - critic de film, Cristina Corciovescu - critic și istoric de film, Mihai Chirilov - critic de film, director artistic al Festivalului Internațional de Film Transilvania, Cluj, Dana Duma, critic de film, Irina Margareta Nistor - critic de film și Dinu Tănase - director de imagine, regizor.

Filmul "Poziția copilului" a câștigat la Festivalul Internațional de Film de la Berlin Ursul de Aur și Premiul FIPRESCI - (Federația Internațională a Criticilor de Film). 

"Poziția copilului" vorbește cu emoție, dar și cu umor, despre relația dintre o mamă dominatoare și fiul ei adult. "Poziția copilului" este un film despre traumele sufocării copiilor prin dragoste, despre amprentele pe care le lasă părinții asupra personalității copiilor. În același timp, filmul este o radiografie a "high-class-ului" românesc contemporan, vorbind despre trafic de influență și corupție la nivel mic în instituțiile de bază ale societății și extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. 

Din distribuție fac parte Luminița Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Natașa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu, Vlad Ivanov și Tania Popa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Aprilie 2013
Stire din Cultură-Educație : 10 curiozități despre statueta Oscar
Pagina a fost generata in 1.8148 secunde