Poveștile satelor dobrogene, ilustrate într-o expoziție inedită

167
Poveștile satelor dobrogene, ilustrate într-o expoziție inedită - povestilesatelor-1464961892.jpg

Articole de la același autor

La Muzeul de Artă Populară, s-a deschis expoziția temporară "Ocupații și meșteșuguri tradiționale din Dobrogea", care evidențiază unele aspecte legate de principalele ocupații și meșteșuguri specifice satelor dobrogene.

În cele două săli expoziționale, sunt prezentate agricultura, cu cele două ramuri ale sale - păstoritul și cultivarea pământului -, pescuitul, viticultura și meșteșuguri, precum fierăritul, hamurăritul, dulgheritul. Acestora li se adaugă îndeletniciri specifice industriei casnice textile: torsul, țesutul, obținerea borangicului, confecționarea pieselor de port sau a țesăturilor. De asemenea, un rol însemnat în expunere îl au activitățile casnice legate de prepararea hranei.

În expoziție, sunt prezentate 160 de obiecte din patrimoniul propriu, cuprinzând inventar pastoral, unelte folosite la munca câmpului, inventar pescăresc și viticol, unelte meșteșugărești tradiționale, vase de lemn, aramă și olărie populară necesară uzului gospodăresc, unelte folosite în toate etapele de prelucrare a fibrelor textile în vederea țesutului la război.

Expoziția va putea fi vizitată până în luna octombrie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5398 secunde