"Povestea… cu Scufița Roșie" a umplut sala Teatrului "Căluțul de Mare"

228
1

Articole de la același autor

Week-end-ul care tocmai ce s-a încheiat a adus sute de copilași la Teatrul de Copii și Tineret "Căluțul de Mare", dornici să vadă

"Povestea… cu Scufița Roșie". Spectacolul poartă semnătura regizorului Valentin Dobrescu, revenit la Constanța, după colaborarea din vară, cu artiștii de la malul mării, la "Rățușca cea urâtă".

"M-am întors la Constanța cu mare drag, pentru că am lucrat foarte bine cu echipa de aici, una dintre cele mai bune din țară. Toți sunt talentați, unii dintre ei sunt foarte buni mânuitori de păpuși, iar alții sunt actori pe scenă. Important este să dai fiecăruia rolul de care se poate achita cel mai bine", a declarat, pentru "Cuget Liber", regizorul Valentin Dobrescu.

De data aceasta, Scufița nu mai este o fetiță, așa cum știam noi, ci este un ursuleț-fetiță, care a fost găsit în magazia teatrului de păpuși de către cel care a fost delegat să spună o poveste publicului. Astfel, el a găsit acest ursuleț, care vrea să joace rolul Scufiței Roșii.

"În afară de noua Scufiță, ne-a trebuit și o mămică, iar povestitorul îi va juca rolul. Apoi, tot timpul, ursulețul este nemulțumit de ceea ce primește, coșulețul este prea mare, nu coincide ce vrea Scufița cu povestea lui Charles Perrault. Între timp, firul poveștii începe să curgă, iar acesteia i se dă un coșuleț mai mic și pleacă la bunicuță. Pe drum, fetița se întâlnește cu floricele, ciupercuțe care cântă, se întâlnește și cu niște iepurași care se ceartă mereu, pentru că unui îi place varza, celuilalt morcovul. Bineînțeles, se întâlnește și cu lupul, doar că lupul nu mai este cel din poveste, ci fiul acestuia, pentru că lupul a îmbătrânit între timp, este sătul, s-a retras la pensie, așa că fiul trebuie să ducă povestea până la capăt. Așa că, atunci când se întâlnește cu Scufița Roșie, fiul lupului se sperie un pic, pentru că tatăl i-a povestit ce trebuie să facă el în poveste, dar acum găsește un ursuleț și nu o fetiță. Ca urmare, are loc un dialog între Scufiță și lupușor. Până la urmă, acesta pleacă spre bunicuță, iar Scufița se mai plimbă prin pădure, mai ales că vremea este frumoasă. Ulterior, se întâlnește cu niște copaci, începe un vânt care o aruncă din cadrul scenei. În cele din urmă, povestitorul se îmbracă în bunică, lupul o mănâncă, dar acesta este operat și doctorii o scot pe Scufiță", a mai spus Valentin Dobrescu.

Muzica este coordonată de bagheta compozitorului Radu Alin Macovei Moraru. În spectacolul plin de candoare și umor, adaptat copilașilor cu vârsta de peste trei ani, micuții îi vor putea revedea pe actorii Rovena Paraschivoi, Daniel Minciună, Grațian Prisăcariu, Claudia Zaharia, Ion Ciolan.

Comentează știrea

un spectator
27 noiembrie 2017
ce aiurea

Compozitorul nu are baghetă!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 22 Noiembrie 2017
Stire din Cultură-Educație : Încă un spectacol  cu Scufița Roșie
Marţi, 21 Noiembrie 2017
Stire din Cultură-Educație : Peter Pan revine  pe scenă pentru copii
Pagina a fost generata in 0.3841 secunde