Povestea lui Moș Nicolae

158

Articole recomandate

Astăzi, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Ierarh Nicolae. Cu acest prilej, începând cu ora 9, ÎPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie la biserica "Sf. Ierarh Nicolae" din cadrul parohiei "Sf. Împărați Constantin și Elena II" (Catedrala Navigatorilor, Str. The-odor Speranția nr. 60) din Con-stanța. După slujbă, Ierarhul nostru va binecuvânta cele 500 de pachete cu alimente și dulciuri, pregătite pentru copii, enoriași și cei nevoiași. Credincioșii vor putea cinsti moaștele Sfântului Pan-telimon, contemporan cu Sfântul Ierarh Nicolae, aduse de la Catedrala Arhiepiscopală.

Sf. Nicolae este unul din cei mai îndrăgiți sfinți, prăznuit în toată lumea creștină. A trăit pe vremea împăraților Dioclețian și Maximian (284-305 d.Hr.) fiind, încă din tinerețe, un adevărat "ucenic a lui Hristos", iubind virtuțile slujirii aproapelui. A fost hirotonit preot, apoi episcop al cetății Mira Lichiei. A fost prigonit și întemnițat în timpul persecuțiilor anticreștine ordonate de împărații romani.

Tradiția păstrează amintirea unor fapte minunate făcute de Sfântul Nicolae: a salvat de la moarte trei bărbați condamnați fără vină de un slujbaș imperial și a ajutat în chip minunat 3 fete sărace, ce erau pe punctul de a-și vinde trupurile pentru a-și câștiga pâinea.

Din anul 1087, moaștele sale se află în orașul Bari din sudul Italiei.

La români, de ziua Sfântului Nicolae există obiceiul împărțirii de daruri copiilor, urmându-se astfel exemplul dărniciei și al milosteniei sfântului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 07 Decembrie 2013
Stire din Social : Loto. Tragere specială Joker de Moș Nicolae
Pagina a fost generata in 0.6224 secunde