"Poveste…cu Scufița Roșie", pentru cei mai mici spectatori

301

Articole de la același autor

În acest weekend, Teatrul de Copii și Tineret "Căluțul de Mare" îi invită pe cei mici, la o nouă "Poveste…cu Scufița Roșie", care va avea loc duminică, 17 iunie, începând cu ora 11.30.

Spectacolul poartă semnătura regizorului Valentin Dobrescu, iar muzica este coordonată de Macovei Moraru Radu Alin. Din distribuție fac parte: Rovena Paraschivoi, Daniel Minciună, Grațian Prisăcariu, Claudia Zaharia, Ion Ciolan.

Piesa este o adaptare după una din cele mai populare povești din toate timpurile culeasă de folcloristul francez Charles Perrault și publicată în anul 1867. "Scufița Roșie", căci despre ea este vorba, este un basm din folclorul european despre o tânără fată și un lup mare și rău. De-a lungul timpului, povestea a avut mai multe variante.

Scufița Roșie este o fetiță care este trimisă de mama ei cu merinde aflate într-un coșuleț la bunica ei, care are casa în pădure. Copila pierde noțiunea timpului și, tot culegând flori, se abate din drum. În pădure se întâlnește cu lupul, personaj negativ, care, ademenit de mirosul bucatelor din coșul fetei, o urmărește până la casa bunicii. Ajuns înaintea Scufiței, Lupul o mănâncă pe bunică și se îmbracă cu hainele ei, așezându-se în pat. Scufița ajunge la căsuța cu pricina și bate la ușă. Lupul își preface vocea și o poftește înăuntru. După o serie de întrebări prin care fata dorește să se convingă că cea din pat este chiar bunica ei, se lasă ademenită, iar Lupul o înghite și pe ea. Aici se termină povestea lui Charles Perrault. Morala poveștii este că fetele tinere trebuie să învețe cum să distingă "lupii răi" din societate.

De data aceasta, însă, regizorul Valentin Dobrescu creionează cu multă delicatețe și dragoste povestea clasică a faimoasei fetițe, zglobie și cu scufiță roșie pe cap, doar că acum micuța nu mai este o fetiță, ci un ursuleț.

Ce-i drept, aceasta este puțin cam neascultătoare, iar într-o bună zi, mama o trimite "să îi ducă bunicuței care locuia într-o poiană din mijlocul pădurii, un coșuleț în care pusese niște plăcinte și o ulcică de unt". Pentru cei care vor fi prezenți în sală, totul se va desfășura într-un decor minimalist, în care personajele principale sunt păpușile, alături de ciupercuțe care cântă, iepurași vorbitori, copaci care se clatină și vorbesc pe o muzică extrem de antrenantă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3043 secunde