Postul Crăciunului - credință sau lux?

562
Postul Crăciunului - credință sau lux? - alimentepost-1321395045.jpg
Potrivit rânduielilor bisericești, de pe data de 15 noiembrie a început Postul Crăciunului. Însă aceste rânduieli nu menționează că în zilele noastre "moderne", odată cu Postul Crăciunului începe și postul buzunarului.

Timp de 40 de zile, cei care vor să primească mântuirea Domnului și să își curețe sufletele păgâne ar trebui să renunțe la carne, lapte și ouă. Este necesar, de asemenea, să își purifice și gândirea, să fie mai buni, să își iubească semenii și să ajute, atât cât pot, oamenii nevoiași.

Păi cum poate un creștin să respecte aceste exigențe religioase atunci când tradiția modernă oferă pachete atractiv de consistente… pline cu produse sănătoase, la prețuri și mai sănătoase?

La noi în țară, o sticlă de apă plată costă la fel de mult ca o sticlă de bere, brânza este mai scumpă decât carnea, ciupercile sunt mai scumpe decât carnea de porc, portocalele sunt mai ieftine decât merele, măslinele umplute cu carne sunt mai ieftine decât măslinele um-plute cu propriul sâmbure, vinul este mai scump decât strugurii, iar lista poate continua la infinit.

Credincioșii au la dispoziție două tipuri de post: "ieftin", cu fasole, cartofi și varză, și mo-dern, cu soia sau exotic, alge și fructe de mare.

Gospodinele din mediul rural încă folosesc doar două cratițe, darămite să le spui că fructele de mare trebuie gătite în tigăi fabricate din materiale speciale.

Cei de la oraș dispun de o gamă mai largă de ustensile pentru gătit, deci asta ar fi o cheltuială în minus, dar ce să te faci cu prețurile alimentelor?

Indiferent de postul pentru care optăm, la noi în țară oferta de produse de post este extraordinar de variată, scumpă și ne prezintă o gamă largă… de conservanți. Pe lângă faptul că salamul de post, pateul de post, caș-cavalul de post, și așa mai departe, sunt exagerat de scumpe, mai conțin și ingrediente distructive.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : Minunile Cuvioasei Parascheva
Vineri, 14 Octombrie 2011
Stire din Cultură-Educație : "Opriți jertfele aduse satanei!"
Pagina a fost generata in 0.3221 secunde