Pomenirea preotului Radu Șerban, împușcat de către comuniști

899
3
Pomenirea preotului Radu Șerban, împușcat de către comuniști - pomenirepreot-1487348341.jpg

Articole recomandate

Duminică, 19 februarie, începând cu ora 9, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va face o vizită pastoral-misionară în parohia "Cuvioasa Parascheva" din Năvodari, unde va oficia Sfânta Liturghie. În cadrul slujbei, ÎPS Teodosie îl va pomeni și pe părintele Radu Șerban, primul paroh al bisericii, asasinat de către regimul comunist.

Pr. Radu Șerban s-a născut în anul 1906. Pe data de 12 noiembrie 1946 a obținut aprobarea înființării parohiei Năvodari, care era filie a parohiei Lumina. În ianuarie 1949 a fost condamnat de către Tribunalul Militar Constanța la 20 de ani de muncă silnică pentru infracțiunea de uneltire contra ordinii sociale. A fost închis în Penitenciarul Constanța, transferat la Aiud, apoi, în septembrie 1950, la colonia de muncă Baia Sprie, unde s-a îmbolnăvit din cauza regimului greu de detenție. Din pricina bolii, a refuzat să coboare în mină, fapt pentru care a fost împușcat.

Comentează știrea

ceteatean constantean
18 februarie 2017
despre

Ar fi interesant daca autorul articolului ar aprofunda acest subiect: uciderea fostului preot. Nu ar fi de mirare ca ucigasul (daca mai traieste) sa fie vreun beneficiar de pensie speciala si rudele lui (copii, nepoti) sa lucreze tot in sistem...Vrem sa facem dreptate? Vorbim de reparatii morale? Sa incepem cu pedepsirea "visinestilor". Gresesc?

Alt citoaien constante.
18 februarie 2017
pomenire

Dumnezeu sa-l pomeneasca on veci! Pentru noi, mai tineri si nestiutori, poate ca este bine sa se vorbeasca mai pe larg despre acuzatiile aduse, concret ce i s-a ps in circa Martirului din Navodari.. Si cum a fost tot cu amanunte ucis miseleste de catre nelegiuiti calai ai neamului rominesc.

Nelu
19 februarie 2017
Zau ?

Omul fusese legionar , iar in perioada de dupa 1941 nu a dat semne ca se indreapta , dimpotriva . Iar comunistii l-au tratat asemenea altor indivizi , care au incercat sa evadeze ...

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Aprilie 2016
Stire din Cultură-Educație : Slujbele religioase din week-end
Pagina a fost generata in 0.298 secunde