Politicienii fac urări la început de an universitar

581
Cu toate că nu s-a aflat la deschiderea festivă a anului la Universitatea "Ovidius", Cătălin Anghel, președintele filialei constănțene a Noii Republici, a ținut să le facă pe blogul său personal câteva urări studenților.


"Bobocii cu emoție au pășit azi spre porțile universităților să descopere un alt univers. Așteptările lor sper să nu fie spulberate de pragmatismul integrării vieții de student. Urmează o primă parte de socializare, de acomodare cu profesorii, de acomodare cu locurile de cazare din cămine, apartamente închiriate sau mai știu și eu ce rude îndepărtate sau gazde. Distracția din serile studențești sper să se împletească și cu curiozitatea studiului. Măcar în sesiune. 
Este importantă mai ales pentru viitor exuberanța și prospețimea studenților de azi. De modul cum privesc ei lucrurile va depinde filosofia de guvernare pentru următoarea generație, cum zicea A. Lincoln.
Sper ca rezistența studenților în materie de propagandă și încolonare în dogmele actuale să funcționeze ca la fiecare generație… Protestul studențesc este forma prin care nu te supui orbește povețelor manipulatoare ale actualei generații de profesori. Studiați istoria, dar acționați dragii mei pentru viitor, pentru voi, crezând în voi și în puterea voastră de adaptare și de creare a propriei realități.
Dragi profesori, și voi va trebui să vă adaptați la noua generație de studenți. 
Celor care nu vin prima oară la facultate le recomand să se implice în domeniul lor de interes, să aibă încredere în ei și să țintească peste plafoanele existente. Să regândească tot universul, dar să păstreze echilibrul. Să aibă timp pentru lucruri mici care fac viața frumoasă. Să nu irosească viața de student. Carpe Diem!".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : GALERIE FOTO HOT / Ovidius Fashion Contest
Pagina a fost generata in 0.2527 secunde