Poetul Mihai Eminescu, omagiat la Cumpăna

258
Poetul Mihai Eminescu, omagiat la Cumpăna - spectacolcumpana1-1579118795.jpg

Articole de la același autor

Ieri, s-au împlinit 170 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei românești și zece ani de la marcarea "Zilei Culturii Naționale". Cu această ocazie, Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna, în colaborare cu Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" din localitate au organizat un spectacol, care a fost oferit de elevii liceului, pregătiți de prof. Daniela Constantinescu.  Pe scenă au urcat zece copii, care au fost acompaniați la pian de Ioana Grigoraș, elevă in clasa a VI-a. Ei au interpretat poezii mai puțin cunoscute publicului larg, fragmente din scrisorile lui Eminescu pentru Veronica Micle, precum și din corespondența dintre poetul Ion Creangă și Eminescu. 


În cadrul spectacolului au mai evoluat grupul vocal instrumental "Folk Trotter", precum și balerinele Școlii de Balet "Nicolae Spirescu".


De asemenea, fosta elevă a Liceului Tehnologic "Nicolae Dumitrescu", Cristiana Rodica Marin, în prezent elevă la Liceul de Arte "Regina Maria" din Constanța, și-a prezentat ultima lucrare. Este vorba de o pictură acrilică ce-l reprezintă pe poetul național Mihai Eminescu.


Tot în cadrul acestui eveniment a avut loc lansarea de carte a profesorului Ion I. Moiceanu, "Personalități marcante și evenimente memorabile din istoria adevărată a poporului român".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3286 secunde