Festivalul Internațional de Teatru "Miturile Cetății"

Piesele lui Shakespeare, jucate la Constanța

191
Piesele lui Shakespeare, jucate la Constanța - festival3-1498059913.jpg

Articole de la același autor

Cea de-a patra zi a Festivalului Internațional de Teatru "Miturile Cetății" continuă, astăzi, cu două spectacole.

Astfel, la ora 18.00, actorii Teatrului Dramatic "Fani Tardini" din Galați urcă pe scena Teatrului de Stat din Constanța, unde vor prezenta publicului comedia romantică "Visul unei nopți de vară", de William Shakespeare, celebra feerie scrisă pe la 1590. În această piesă, regizorul Eugen Gyemant manifestă respect pentru text, care este în mare măsură cel original. Ca urmare, actorii teatrului din Galați vor aduce pe scenă parodie, dar nu și vulgaritate, chiar dacă frivolități se practicau chiar și pe vremea bătrânului Will. Spectacolul se încheie cu o ieșire la aplauze regizată minuțios.

Mai târziu, la ora 21.30, Teatrul Național "Eugene Ionesco" din Chișinău aduce în Piața Ovidiu din Constanța "Falstaff"-ul lui Shakespeare, în regia lui Ion Sapdaru.

Falstaff este unul dintre cele mai populare personaje născute din pana măiastră a lui Shakespeare. Este menționat în cinci piese ale "marelui bard" și apare ca personaj în trei dintre ele. Sir John Falstaff este un bătrân mucalit, însoțitorul lui Henry, cel ce va deveni celebrul rege Henric al V-lea. Totodată, Falstaff este bufonul pentru care viața este o veșnică sărbătoare, cu petreceri în fapt de noapte, cu mici găinării și cu polemici savante cu prințul Henry.

Deși este în primul rând o figură comică, totuși are profunzimea pe care o împărtășesc toate marile personaje ale lui Shakespeare.

Spectacolul este o amplă meditație umanistă asupra puterii și prieteniei, asupra purității și viciului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5618 secunde