Piesa „Jocuri în curtea din spate” se va juca în cadrul unui alt festival

611

Articole de la același autor

Spectacolul Teatrului de Stat Constanţa, „Jocuri în curtea din spate”, de Edna Mazya, în regia Dianei Mititelu, va putea fi vizionat online, în data de pe 5 decembrie, în cadrul DaFest - Festivalul Internațional al Teatrului de Studio, organizat de Teatrul „Alexandru Davila” din Pitești.

„Jocuri în curtea din spate” este un spectacol despre cruzime, o radiografie a psihicului adolescentin, o poveste despre patru băieţi şi o fată care trăiesc ultima lor zi de libertate, de inocenţă, de nevinovăţie.



De-a lungul timpului, piesa s-a bucurat de un succes enorm, în foarte multe țări, mai ales pentru că transpune o poveste adevărată, a unui viol în grup asupra unei adolescente de 14 ani, din Galileea.

Din distribuţie fac parte: Cristiana Luca/ Ecaterina Lupu, Andrei Bibire, Theodor Şoptelea, Cătălin Bucur, Ştefan Mihai.

Piesa este inspirată, după cum spuneam, după un caz real, care i-a șocat pe israelieni, iar achitarea inițială a făptașilor a declanșat proteste masive în toată țara. Publicitatea din jurul procesului a determinat mai multe femei să capete curaj și să raporteze diverse forme de agresiune ținute sub tăcere. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1758 secunde