Piesa „Jocuri în curtea din spate” se va juca în cadrul unui alt festival

Joi, 03 Decembrie 2020, 08:47
565
Spectacolul Teatrului de Stat Constanţa, „Jocuri în curtea din spate”, de Edna Mazya, în regia Dianei Mititelu, va putea fi vizionat online, în data de pe 5 decembrie, în cadrul DaFest - Festivalul Internațional al Teatrului de Studio, organizat de Teatrul „Alexandru Davila” din Pitești.

„Jocuri în curtea din spate” este un spectacol despre cruzime, o radiografie a psihicului adolescentin, o poveste despre patru băieţi şi o fată care trăiesc ultima lor zi de libertate, de inocenţă, de nevinovăţie.De-a lungul timpului, piesa s-a bucurat de un succes enorm, în foarte multe țări, mai ales pentru că transpune o poveste adevărată, a unui viol în grup asupra unei adolescente de 14 ani, din Galileea.

Din distribuţie fac parte: Cristiana Luca/ Ecaterina Lupu, Andrei Bibire, Theodor Şoptelea, Cătălin Bucur, Ştefan Mihai.

Piesa este inspirată, după cum spuneam, după un caz real, care i-a șocat pe israelieni, iar achitarea inițială a făptașilor a declanșat proteste masive în toată țara. Publicitatea din jurul procesului a determinat mai multe femei să capete curaj și să raporteze diverse forme de agresiune ținute sub tăcere. 

Pagina a fost generata in 0.4066 secunde