Piesa "Fierarii" se joacă, din nou, pe scena Casei de Cultură

425

Articole de la același autor

"Fierarii" lui Milos Nikolic ajung, din nou, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța, duminică, 23 decembrie, începând cu ora 19.00. Regia acestei piese poartă semnătura lui Horațiu Mălăele, care, de altfel, face parte și din distribuție. Alături de acesta, pe scenă vor mai urca Maia Morgenstern, George Mihăiță, ValentinTeodosiu și Mircea Rusu.

Organizatorii susțin că piesa "Fierarii" nu este altceva decât o comedie ieșită din tipare, haioasă, care aduce în prim-plan adulterul, pe de o parte, abordat într-o manieră comică, iar pe de altă parte, războiul, cu inevitabilele sale drame.

În această poveste, un fierar neamț află că propriul copil este, de fapt, fiul unui român, rezultat în timpul războiului, când el era pe frontul sovietic. Soția sa a făcut un copil tot cu un fierar, chiar dacă român și refugiat. Nici soția românului n-a rămas mai prejos, în absența soțului. A făcut și ea un copil cu un soldat rus, tot fierar. Spre finalul piesei, neamțul se transformă din victimă în vinovat, pentru că și el este tatăl-fierar al unui copil rus.

Una peste alta, nicio nevastă n-a trădat breasla soțului, iar fierarilor nu le mai rămâne decât să-și dea mâna.

"Am scris comedia «Fierarii» după principiile tragediei antice, numai că am răsturnat o situație tragică în esență, așa că ea a încetat să mai fie tragică. Ca și în tragedia antică, și în «Fierarii», tot ceea ce ține de esență s-a întâmplat mai demult, iar ceea ce se prezintă în fața cititorilor sau a spectatorilor sunt doar consecințele celor întâmplate. Această comedie seamănă cu un concert cântat pe o singură coardă sau cu Bolero-ul lui Ravel, în care tema variază și se multiplică. Prin această multiplicare, amplificare, realul se transformă în absurd, care devine mai convingător decât tot ceea ce este cu adevărat real", a declarat Milos Nikolic.

Prețul unui bilet este de 130 de lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.392 secunde