Pictură murală de 50 de metri pe digul din Portul Tomis

704

Articole de la același autor

O pictură murală de 50 de metri a acoperit o parte a digului gri din Portul Tomis. Lucrarea a fost realizată în cadrul proiectului Constanța - Capitala Tineretului din România 2021 – 2022. De asemenea, tinerii artişti au la dispoziţie la rândul lor un spaţiu unde să îşi dea frâu liber imaginaţiei pentru a aduce o schimbare peisajului urban.



Aceasta este prima galerie de artă colaborativă de la malul mării. Pictura murală are 50 metri lungime şi este semnată de artiști consacrați, precum Wanda Hutira, Maria Zurbagiu sau Cristian Moldovan. Tematica stabilită pentru lucrările de artă a fost „human technology” și a avut ca principal scop reliefarea rolului vital pe care tehnologia îl joacă în viețile noastre.



„În cadrul acestei galerii, am rezervat un spațiu și pentru tinerii artiști. Astfel, lansăm competiția #ComeToUpgradeYourCity – concurs de artă stradală, ce se va desfășura în perioada 1 mai – 30 iunie 2021 și este dedicat pictorilor talentați cu vârsta de până în 25 ani. Acesta își propune promovarea tinerilor artiști și valorificarea artei urbane constănțene, prin realizarea unor proiecte și activități legate de manifestarea artistică în spațiul public”, au declarat reprezentanţii proiectului Constanţa – Capitala Tineretului din România.



Proiectul este realizat de către Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Constanța (FONT CT), cu sprijinul Primăriei municipiului Constanța, al Administrației Portului Constanța, al Tomis Marina și al Băncii Comerciale Române (BCR). 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.465 secunde