Pictură în săpun, la Muzeul Marinei

240
1

Articole de la același autor

Astăzi, începând cu ora 16, în Salonul expozițional "Clio" al Muzeului Marinei Române, va avea loc vernisajul expoziției "Reflexia clipei". Ineditul evenimentului constă în faptul că Diana Surge este singurul artist cunoscut la nivel mondial care realizează pictură în săpun. 


Tânăra se prezintă simplu: "Mă numesc Diana Surge și sunt artist săpunar. Fac săpun de o viață... este o tradiție în familie. Bunica mea a fost săpunăreasă. Săpunurile mele sunt organice, ingredientele folosite sunt unturi și uleiuri vegetale pure. Culorile picturilor în săpun sunt realizate numai cu ajutorul algelor, plantelor și argilelor. Timpul pe care îl am la dispoziție pentru a realiza o pictură este de maxim opt minute, după aceea compoziția se întărește și nu mai pot lucra. Am dus meseria de săpunar la nivel de artă tocmai pentru a arăta că nimic nu este imposibil!". 


Vernisajul va fi realizat de muzeograf Geta Deleanu, de la Muzeul de Artă Constanța, iar atmosfera va fi întreținută de percuționistul Alexandru Munteanu, care va interpreta lucrări de Matthias Schmitt, Rimsky Korsakov, Clair Omar Musser, Paul Smadbek, J.S. Bach.


Comentează știrea

NELU
7 octombrie 2015
FELICITARI

Abia astept sa vin si sa vad. Este o mare bucurie cand in cenusiul vietii noastre prindem macar o clipa de frumos.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Septembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Vernisajul micilor pictori  ai Medgidiei
Miercuri, 26 August 2015
Stire din Cultură-Educație : "Spirit Cabalin",  la Arena Eqcvestrica
Pagina a fost generata in 0.8014 secunde