Pictorul Lucian Grigorescu, omagiat la Medgidia

186
Pictorul Lucian Grigorescu,  omagiat la Medgidia - depunerecoroanebust-1517750739.jpg
Școala Gimnazială "Lucian Grigorescu" din Medgidia a sărbătorit, la sfârșitul săptămânii trecute, 24 de ani de când poartă cu cinste numele renumitului pictor. Programul a inclus activități la care au participat elevii și cadrele didactice ale unității de învățământ.

Conform tradiției, la bustul lui Lucian Grigorescu, aflat ȋn curtea școlii, au adresat mesaje care au subliniat importanța pictorului ȋn viața comunității și a instituției de învățământ și a fost depusă o coroană de flori din partea autorităților locale. După lecturarea unei frumoase poezii dedicate artistului, a fost rândul membrilor Consiliului Reprezentativ al Elevilor să depună câte o gerberă portocalie, reamintind astfel de oranjul dobrogean, caracteristic penelului său.

"Și ȋn acest an, Asociația de Părinți i-a recompensat cu generoase premii ȋn bani și obiecte pe cei mai merituoși elevi ai școlii noastre. Momentul a fost dedicat atȃt discipolilor care s-au afirmat, ȋn anul calendaristic anterior, prin rezultate remarcabile la învățătură, având media generală 10, olimpiade și concursuri în etapa județeană și națională, cât și celor care au obținut premii la competițiile sportive", a povestit directorul școlii, prof. Simona Dănilă.

v v v

Un alt moment semnificativ pentru această zi aniversară a fost lansarea revistei școlii "Labirintul copilăriei". Aflat la cel de-al 16-lea număr, editorialul surprinde printr-un conținut bogat, o tematică atractivă și ilustrații deosebite, fiind rezultatul muncii de echipă a unui număr mare de profesori și elevi.

Finalul zilei a reunit la o masă rotundă toate cadrele didactice pentru a sărbători pensionarea profesorului de educație fizică Valentin Petricală. Conducerea școlii i-a mulțumit distinsului dascăl și i-a oferit o plachetă și statueta unui handbalist, pentru toți anii în care a reușit să formeze campioni nu doar în sălile de sport, ci mai ales prin ceea ce a sădit adânc în inimile lor: o dorință, o chemare, un vis.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2465 secunde