€ 4.7607
£ 5.4399
$ 4.2653

Mai multe ştiri online:

Picnic cu haiku-uri în limba franceză, la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân"

Ştire online publicată Vineri, 23 Martie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
În fiecare an, din 1998 încoace, pe 20 martie, 75 de țări membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF) celebrează Ziua Internațională a Francofoniei prin diverse manifestări culturale. Pentru a o celebra, anul acesta, simultan, în toată România, s-a derulat activitatea intitulată „Les piques-niques poétiques - Haikunoi”, sub Înaltul Patronaj al Michaelle Jean, secretar general al OIF.


Astfel, elevii Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” au creat haiku-uri în limba franceză pe care, ulterior, le-au postat pe pagina oficială a evenimentului. 


„Conform DEX, un haiku este o «poezie japoneză alcătuită din trei versuri, primul și ultimul din cinci silabe, al doilea din șapte». Acest tip de poezie nu prezintă doar constrângeri legate de formă, ci și de exprimare a conținutului”, explică prof. Olivia Frențiu, unul din organizatorii acțiunii, alături de prof. Doina Grapă, prof. Cristina Zaharia și prof. Florentina Gheorghe. 


Invitata de onoare a activității a fost președintele Alianței Franceze din Constanța, Marinela Mitrenga. Ea le-a vorbit elevilor despre importanța limbii franceze și locul acesteia în lume. 


„Întrucât activitatea poartă titlul «Les Piques-niques poétiques», iar vremea nu a fost prea prietenoasă zilele acestea, la final, le-am oferit elevilor dulciuri care să mai atenueze regretul că picnicul nu a putut fi organizat în aer liber”, mai spune prof. Florentina Gheorghe, consilierul de imagine al CNMB.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7948 secunde