Timp de trei săptămâni

Piața Ovidiu, destinația cinefililor de pretutindeni

1067
2
Piața Ovidiu, destinația cinefililor de pretutindeni - piataovidiu-1470673206.jpg

Articole de la același autor

Începând chiar din această seară, Piața Ovidiu din Constanța va găzdui prima ediție a festivalului de film în aer liber Nomad Global Village.


15 capodopere ale cinematografiei din toate timpurile vor fi proiectate cu intrare liberă, pentru a sărbători moștenirea multiculturală a Constanței


Timp de trei săptămâni, între 9 și 29 august, epicentrul istoric al urbei se transformă în cinematograf în aer liber, după lăsarea serii. 15 dintre cele mai apreciate filme ale tuturor timpurilor vor fi proiectate de la ora 21:30 pentru publicul de la malul mării. 


Constanța este recunoscut a fi orașul cu cel mai mare număr de minorități din România și se bucură de o lungă istorie de conviețuire și înțelegere multietnică. Filmele din selecția oficială a festivalului sunt în marea lor parte vorbite în limbile minorităților din oraș - rusă, greacă, bulgară, germană etc.


În cele 15 filme apreciate la cele mai importante festivaluri de film și de publicul din toată lumea, de-a lungul anilor, vor putea fi urmăriți actori extra-ordinari precum Anthony Quinn, Nikita Mikhalkov, Harvey Keitel, Birol Unel, Romain Duris, Irene Papas, Claudia Cardinale, Ralph Fiennes sau Omar Shariff. Dincolo de dimensiunea istorică regăsită în unele dintre filme, Piața Ovidiu se va umple de muzica, energia și poezia lor.


Primul film din seria celor 15, care va rula în această seară, este "Soul Kitchen", în regia lui Fatih Akin. Pelicula a obținut Premiul special al juriului și Young Cinema Award la Festivalul de film de la Veneția, nominalizat la European Film Awards. 


Mâine seară este programat celebrul "Zorba Grecul", dar vom reveni pe parcurs cu amănunte. 


Comentează știrea

Darius
9 august 2016
Lucru de acasa

Nou! Castiguri imediate, din prima luna! 100-285 de euro lunar! Avem pentru toate localitatile tarii o oferta exceptionala de colaborare in timpul liber sau full-time, la alegere, cu castiguri urgente, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna. Cerem maxima seriozitate si dorinta de a castiga! Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

Constanțean
11 august 2016
O picătură intr-un ocean

De ce in Piața Ovidiu si nu la Cinematograful Tomis in aer liber? Apropo, care mai e treaba cu Cinematograful Republica ? Trebuia deschis demult.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5569 secunde