Petrică Miu: "Colegiul Tehnic de Marină din Constanța nu va fi desființat!"

2694
6
Petrică Miu:

Articole de la același autor

Vestea că Liceul Militar de Marină va fi reînființat la Constanța îi bucură pe mulți. Însă au apărut și voci care au spus că odată cu redeschiderea unității de învățământ va dispărea Colegiul Tehnic de Marină "Alexandru Iona Cuza" din Constanța.

Zvonul este însă infirmat de inspectorul școlar general Petrică Miu: "Actualul Colegiu Tehnic de Marină nu va fi desființat. Însă îl vom muta într-o altă locație. Încă se discută variantele, le analizăm, pentru că trebuie să luăm în calcul că acesta are nevoie de o bază materială mare, cu cantină, internat", a declarat, pentru "Cuget Liber", inspectorul școlar general Petrică Miu.

Surse neoficiale susțin că Colegiul Tehnic "A.I. Cuza" va fi mutat în cartierul Palas, cel mai probabil în curtea Grupului Școlar "Gheorghe Duca".

Șeful ISJ a mai spus că, pentru admiterea la liceu 2018, la filiera vocațională, vor fi propuse inclusiv locuri pentru Liceul Militar de Marină.

Comentează știrea

Sorin
12 ianuarie 2018
Lic de marina

Cei care funcționează acum la liceul de marina vor dispărea pt ca f mulți părinți nu își vor trimite copiii in Palas unde știm f bine ce populație face legea pe acolo.nici copiii din poarta 6 sau cet nu vor sa plece, o sa fie scandal,totul s-a făcut pe blat,exact ca si cu legile justiției .aici sunt 600 elevi si profesori.

Absolvent
12 ianuarie 2018
LMM

Să nu uităm că actualul Colegiu Tehnic de Marină a preluat denumirea și arhiva fostei instituții militare și chiar o parte din "istoria" LMM-ului. Bustul din bronz aparținând lui A.I.Cuza se afla în custodia CTM si apartine LMM.

o
12 ianuarie 2018
pla

Dupa expresia fetei de tamp nu mai are nicio nevoie de caracterizare acest subspecimen care culmea e seful invatamantului constantean, RUSINE !!!

of
12 ianuarie 2018
pt autor

slabut articolul...Grupul Școlar "Gheorghe Duca" si-a schimbat denumirea de mult

parinte
12 ianuarie 2018
la fel

chiar asa credeti ca poarta 6 sau cet sunt mai bune decat palas...nu ..as zice la fel..tiganie peste tot

Răspuns la: Lic de marina
Adăugat de : Sorin, 12 ianuarie 2018
Cei care funcționează acum la liceul de marina vor dispărea pt ca f mulți părinți nu își vor trimite copiii in Palas unde știm f bine ce...
prof.
13 ianuarie 2018
abuz

consider un abuz din partea primariei si ISJ luare acestei cladiri a actualului lic, Navrom. Poate e o idee buna reinfiintarea lic. militar, dar sa fi ales alta locatie din palas sau la lic. Parvan, ca acele licee nu au multi elevi, nici performante. Liceul de marina este cu traditie, profil cautat, singurul din zona, sunt 500 si ceva de elevi si vreo 55 de anagajati, are rezultate bune la concursuri si Bac (comparand cu alte licee tehnice). Nu s-a investit in cladire dar sunt multe laboratoare dotate si s-au facut mari eforturi de catre profi si elev pt ceea ce exista acolo. Mutarea in alt sediu, in alta zona a orasului, mai ales si intr-una defavorizata duce sigur la desfiintare. Multi dintre actualii elevi nu vor mai veni ca trebuie sa schimbe 2-3 mijloace de transport, altii noi nu se vor mai inscrie la cls. 9 si asta e inceputul sfarsitului,,, distrugem ceva ce merge bine.

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.6743 secunde