Peste 6.800 de profesori s-au modernizat ca să predea în era digitală

278
Peste 6.800 de profesori s-au modernizat ca să predea în era digitală - peste6000deprofesori-1601222245.jpg

Articole de la același autor

Peste 6.800 de cadre didactice au participat, în ultimele luni, la cursuri online pentru a-şi îmbunătăţi şi moderniza metodele de predare în era digitală, mai ales în contextul restricţiilor impuse de pandemia cu noul coronavirus.

„Casa Corpului Didactic Constanța a reușit să finalizeze, în toată această perioadă, programe de formare, ateliere de lucru (webinar), workshop-uri online și secvențe de consiliere metodologică, la care au participat 6.836 de cadre didactice și didactice auxiliare, în scopul pregătirii acestora pentru a deveni mentori și facilitatori ai învățării digitalizate”, a declarat directorul instituţiei, prof. dr. Andreea Mihaela Artagea.

Astfel, plecând de la strategia promovată de Comisia Europeană - „O Europă pregătită pentru era digitală” - profesorii metodiști ai CCD Constanța, împreună cu formatorii și colaboratorii instituției, au reorganizat programele din ofertă în format online, pentru a răspunde nevoilor de formare și dezvoltare ale competențelor digitale ale personalului din învățământul preuniversitar constănțean.

„Amintim proiectul «Utilizarea platformelor educaționale în procesul de predare-învățare-evaluare», finalizat la jumătatea lunii septembrie, cu instruirea a aproximativ 6000 de cursanți din unitățile de învățământ din județul Constanța. Acest program a furnizat o serie de deprinderi utile în eLearning pentru un conținut educațional calitativ, iar cadrele didactice și personalul didactic auxiliar au fost instruite, la nivelul propriilor instituții, să folosească platformele educaționale disponibile”, mai spune şeful CCD Constanţa.

De asemenea, oferta CCD Constanța pentru intervalul octombrie-decembrie este adaptată contextului actual și răspunde nevoilor de formare ale cadrelor didactice constănțene, incluzând programe și activități de formare online, acreditate și avizate M.E.C., precum „Prevenție și abandon școlar”, „Management educațional pentru o școală europeană”, „Aplicații Google utilizate în educație”, „Predarea-învățarea-evaluarea prin gaming”, „eTwinning – colaborare internațională”, „Utilizarea platformei educaționale GSuite for Education”, „Instrumente digitale utilizate în biblioteca școlară”, „Utilizarea eficientă a calculatorului în activitatea didactică”, „Instrumente WEB 2.0 pentru predare-învățare” şi „Utilizarea Microsoft 365 în educație”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4081 secunde