Peste 400 de universitari, la Conferința Asociației Europene de Studii Americane

234
Peste 400 de universitari, la Conferința Asociației Europene de Studii Americane - peste400deuniversitari-1460044868.jpg

Articole de la același autor

Asociația de Studii Americane din România și Universitatea "Ovidius" organizează, în perioada 22 - 25 aprilie, cea de-a XXXI-a ediție a Conferinței Asociației Europene de Studii Americane.

Evenimentul, la care vor participa peste 400 de universitari și cercetători din aproape 40 de țări din Europa, America și Asia, este organizat în România pentru prima dată, onorând comunitatea academică ovidiană și inaugurând noi colaborări internaționale. Dezbaterile din cadrul conferinței reunesc filologi, istorici, experți în studii culturale și științe sociale, care vor analiza complexitatea și diversitatea fenomenelor literare, culturale, sociale și politice din spațiul american.

Tematica secțiunilor din program include: romanul american contemporan, literaturile etnice, ecocritica, interferențele ficțiunii cu cibernetica, producțiile cinematografice mai vechi și mai noi, artele spectacolului, provocările politice din diferite perioade de la Thomas Jefferson la Barack Obama, rolul femeilor în politică, lupta pentru drepturi civile, experiența imigrării și americanizării, relațiile trans-atlantice, tendințele culturii de masă, studiile legate de memorie și traumă, globalizarea.

Deschiderea va avea loc în Aula Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", vineri, 22 aprilie, la ora 14, prilej cu care participanții vor avea ocazia să audieze un concert de jazz susținut de Harry Tavitian, în cea de-a doua seară a conferinței. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Aprilie 2016
Stire din Cultură-Educație : Noi activități la American Corner
Pagina a fost generata in 0.6673 secunde